°|° Lothlórien °|° Egy Titokzatos Világ a Gyűrűk Ura Trilógiáról °|° Hobbit 3. - Az öt sereg csatája - 2014.12.17. °|°

Üdvözlünk a Lothlorien.gp oldalon! A témája a méltán népszerű és közismert J.R.R. Tolkien Gyűrűk Ura világa. Egyaránt foglalkozik a Hobbit és Gyűrűk Ura könyvekkel és Peter Jackson által rendezett filmjeivel. Az oldal 2011.09.22.-én nyitott, egyazon napon mikor Zsákos Bilbó és Zsákos Frodó ünnepli születésnapját. Nézz körbe, ismerd meg a filmek és könyvek világát! 

Fawkes & TheGrey
Ring & Leaf Elite

21/08 szabad hely.

Képre vár: argentin-sorozatok.gp, shingekinokyojin.hu,

 
Friss

Egy trilógia mind fölött - 20 éves A Gyűrűk Ura: A Gyűrű Szövetsége

Forrás: IGN.hu

20 éve mutatkozott be a mozikban A gyűrűk Ura-trilógia első felvonása, hogy alapjaiban írja újra azt, amit a kalandfilmekről elképzeltünk. Visszatekintő videónkban bemutatjuk a 13 Oscar-díjra jelölt klasszikus születésének hasonlóan kalandos történetét.

2021.12.20. 17:32, Fawkes

A 20 éves Gyűrűk Ura főszereplői összehozták a világ legjobb rapvideóját

Forrás: 24.hu

Hálásak lehetünk Stephen Colbert late-night show-jának, ugyanis abban gyűltek össze az idén húszéves Gyűrűk Ura-filmsorozat főszereplői, hogy egy szürreális rapvideóval ünnepeljék meg az évfordulót. A zene és a videó egy dologra épül: A Gyűrűk Ura a világ legjobb filmtrilógiája, ami mögött minden más mozifilm elbújhat.

A videóban felbukkan Elijah Wood, Sean Astin, Orlando Bloom, Andy Serkis, Billy Boyd és Dominic Monoghan, de még Hugo Weaving is.

Valami egészen zsibbasztó lett, érdemes az olyan részletekre is figyelni, mint az autó rendszáma, amivel Wood begurul. De az is zseniális, mikor Bloom azt mondja:

"Azért a Csupasz pisztoly-filmek is marha jók."

2021.12.19. 14:21, Fawkes

Ezekért A Gyűrűk Ura bélyegekért simán elutaznánk Új-Zélandra

Forrás: GameStar.hu

Az új-zélandi posta kiadott egy új bélyegszettet A Gyűrűk Ura: A Gyűrű Szövetsége 20. évfordulója alkalmából. A gyűjtőknek kötelező vétel.

Amikor A Gyűrűk Ura: A Gyűrű Szövetsége a mozikba került, akkor az új-zélandi postaszolgálat kiadott egy készletnyi bélyeget Sacha Lees, a film egyik koncepciós művészének munkáival. A kis apróságokat világszerte halomszámra vették, így a posta úgy döntött, hogy a 20. évforduló alkalmával újra piacra dobja őket.

Eredetileg a bélyegek a film elkészültét támogatták, de a mostani kör inkább csak a rajongóknak szól, pláne, mivel az Amazon sorozata sem Új-Zélandon forog már a jövőben.

Maga Lees is nyilatkozott a projekt kapcsán, aki függetlenül attól, hogy ennél jóval komolyabb munkákon szokott dolgozni, meglehetősen lelkesnek tűnt a bélyegek miatt:

"Mindig az alkotás folyamata hajt, legyen szó kereskedelmi vagy szépművészeti célokról. A kutatás, a probléma megoldás, a folyamat, ahogy eljutok a komplex narratíva vizuális kifejezésének ötletétől a megvalósításig."

A bélyegeken több ikonikus jelenetet is láthatunk a trilógia nyitófilmjéből.

https://i.cdn29.hu/apix_collect/1007/gyuruk-ura/gyuruk_ura_screenshot_20210906085457_1_original.jpg

A bélyegeket egyébként itthonról is meg lehet rendelni, úgyhogy aki szeretné behúzni a gyűjteményt az ne késlekedjen. Az oldalon egyébként vannak még képeslapok, és hatalmas bélyegcsomagok (mert hiszen ki ne akarna 78 000 forintnyi bélyeget otthonra) is, így érdemes lehet komolyabban szétnézni a kínálatban.

2021.09.24. 18:40, Fawkes

Új-Zélandról Nagy-Britanniába teszik át A Gyűrűk Ura-sorozat forgatását

Forrás: 24.hu

Nagy-Britanniába helyezi át A Gyűrűk Ura-trilógián alapuló sorozat forgatását az Amazon. Az első évad még a franchise-nak a kezdetektől otthont adó Új-Zélandon készült el, a következő évadot azonban már az új helyszínen veszik fel 2022. január 1-jétől – írja a Deadline-ra hivakozva az MTI. Az Amazon az első évadot 2022 szeptemberétől mutatja be.

https://24.p3k.hu/app/uploads/2021/08/076_chlrnb_003330-e1628850286917-1024x576.jpg

A sorozathoz készített díszleteket átszállítják Nagy-Britanniába, de hogy pontosan hol lesznek a forgatások, még nem tudni. A regények szerzője, J. R. R. Tolkien angol volt, és a történet szerinti Középföldéhez tartozó Megyét a vidéki Anglia klímájáról, állat- és növényvilágáról mintázta. A Gyűrűk Ura Oscar-díjas filmtrilógiáját ellenben Új-Zélandon forgatta Peter Jackson rendező, aki egyébként új-zélandi. A koronavírus-járvány miatt Új-Zéland lezárta határait, a sorozat szereplői és munkatársai, akiknek mintegy fele brit, az országban ragadtak nagyjából két évre. A költözés lehetővé teszi, hogy otthonukhoz és családjukhoz közelebb dolgozzanak. Ugyanakkor új munkatársakra lesz szükség az új-zélandi dolgozók pótlásához. A döntés emellett lehetőséget biztosít arra is, hogy Európa más helyszínein is forgassanak a produkcióhoz. Az HBO Trónok harca című sorozatához például, amely elsősorban Írországban készült, számos alkalommal forgattak más országban, Nagy-Britanniában, Spanyolországban, Máltán, Izlandon és Horvátországban.

A BBC idézte Stuart Nasht, Új-Zéland gazdaságfejlesztési miniszterét is, aki szerint a kormány „csalódott” a döntés miatt, hiszen az Amazonnal kötött megállapodás helyi munkahelyeket teremtett és munkát adott a helyi vállalkozásoknak, valamint lehetővé tette az ország nemzetközi turisztikai márkaépítésének és promóciójának újabb hullámát.

Az egyelőre cím nélküli, A Gyűrűk Ura-trilógián alapuló sorozat első évadának epizódjai heti ritmusban lesznek láthatóak 2022 szeptembertől. Az Amazon már az első képeket is bemutatta a sorozatról, amelyet több évadra tervez. A történet A Gyűrűk Ura: A gyűrű szövetsége, tehát J.R.R Tolkien fantasy-trilógiájának első része előtt játszódik. A főbb szerepekben látható lesz Cynthia Addai-Robinson és Robert Aramayo.

Információk szerint az Amazon 250 millió dollárt (75 milliárd forintot) fizetett a megfilmesítési jogokért Tolkien-hagyaték kezelőjének. A produkció költségei emellett évadonként 100-150 millió dollárra (30-45 milliárd forint) rúgnak. A Gyűrűk Ura-trilógiát az Amazon vásárlói 1999-ben az évezred kedvenc könyvévé választották. A BBC egy 2003-as közvélemény-kutatása szerint ez minden idők legkedveltebb regénye.

2021.08.26. 09:46, Fawkes

A Gyűrűk Urában majdnem megölték az egyik hobbitot:Meg is tudtuk,hogy ki szolgált volna rá a halálra

Forrás: IGN.hu

A Gyűrűk Ura-trilógiában várt, illetve vár a nézőkre néhány szívszorító pillanat, legyen szó Boromir haláláról, Gandalf mélybe zuhanásáról, a Helm szurdoknál vívott, reménytelennek tűnő csatáról, vagy a még ennél is nagyobb volumenű Minas Tirith-i ostromról. A regény nyomán Peter Jackson filmjeiben is sokszor hihettük azt, hogy egy-egy, morálisan jó karakter a fűbe harap, de azért A király visszatérre, a trilógiát záró epizódra nagyjából sejtettük, kik viselik azt a bizonyos "plot armor"-t, azaz kik élvezik az alkotók védelmét. A Trufát és Pippint játszó színészek, Dominic Monaghan és Billy Boyd azonban elárulták egy friss interjúban, hogy nem mindegyik hobbit volt biztonságban.

A Gyűrűk Urában majdnem megölték az egyik hobbitot: Meg is tudtuk, hogy ki szolgált volna rá a halálra - A Gyűrűk Ura

Oké, szegény Szméagol, azaz Gollam is hobbit volt, azonban ő a sztori szerint végleg elkárhozott, amikor némi vívódás után Frodóékra támadt, és csak a hatalom gyűrűjét hajszolta még a fortyogó lávában is. De alapvetően ezekről a cuki félszerzetekről nem hinnénk, hogy csúnya véget érnek, pedig Frodót a banyapók, Shelob, Trufát és Pippint pedig az uruk-hai horda zabálta fel majdnem. Monaghan és Boyd az amerikai IGN-nel beszélgettek el, mert hogy A Gyűrű Szövetségét, az első részt 20 évvel ezelőtt mutatták be, és ennek kapcsán emlékeztek vissza a forgatásra.

 

A színészek elárulták, hogy Peter Jacksonra a stúdió, a New Line Cinema producerei nyomást gyakoroltak, hogy a 4 főhős hobbit közül valamelyik haljon meg dacára annak, hogy a könyvben is mind túléli. Jackon nem ment bele ebbe, és Dominic Monaghan kifejezetten örült ennek, mert szerinte nagy eséllyel az ő karakterét, Trufát ölték volna meg. "Egyszerűen elképzelhetetlen, hogy Frodót vagy Samut iktassák ki, úgyhogy maradt Trufa és Pippin. Pippin tuti nem harapott volna fűbe, mert erős szálak fűzték Gandalfhoz. Egyértelműen én lettem volna az" – fejtette ki Monaghan, aki határozottan emlékszik arra is, hogy a rendező makacsul ellenállt ennek, mivel a lehető leghűbb akart maradni J. R. R. Tolkien nagyregényéhez. "Szóval ja, hálás vagyok érte, hogy ez nem történt meg" – nyugtázta a színész.

https://assets-prd.ignimgs.com/2021/07/27/merry-pippin-1627430069916.png?fit=bounds&width=640&height=480

Dominic Monaghan azt is elárulta, hogy A király visszatér legvége, a szürkerévi búcsúzás volt a legnehezebb jelenet számára, mert érzelmileg megterhelő volt, és így is háromszor kellett nekifutni, amelyért Billy Boyd a Samut játszó Sean Astint okolja, aki rossz jelmezt viselt, úgy jelent meg a díszletben. Oké, ez a második alkalom volt, de harmadszorra már azért vágtak neki, mert a felvett anyag megsérült a filmgyárban. Nos, úgy tűnik, a sors is úgy akarta volna, hogy ennek a mesének soha ne legyen vége!

https://assets-prd.ignimgs.com/2021/07/27/lotr-1620147595050-1627318200358-1627429864513.png?fit=bounds&width=640&height=480

A színészek egyébként még beszéltek arról is, hogy Boyd énektudására Philippa Boyens társíró figyelt fel, ezért volt alkalmas, hogy elénekelje Faramir halálvágtájával párhuzamosan azt a szívfacsaró dalt Denethornak A király visszatérben, és hogy Boyd remek kardvívó is volt, ezért megalázónak tartotta, hogy A Gyűrű Szövetségében direkt bénának kell lennie, amikor Sean Bean antihőse, Boromir tanította őket Trufával. Ja, és mindketten nagy League of Legends-rajongók. A teljes beszélgetést erre találjátok.

2021.08.15. 12:34, Fawkes

Itt az első fotó A Gyűrűk Ura-sorozatról

Forrás: Origo.hu

Sok nehézség, többszöri kényszerleállás után is készül A Gyűrűk Ura sorozatváltozata, az Amazon már egy fotót is mutatott a produkcióról a Twitteren. A bejegyzésből kiderült a premier dátuma is, a rajongóknak azonban még sokat kell várniuk, hisz az első évad csak több mint egy év múlva, 2022. szeptember 2-án debütál majd a tartalomszolgáltató oldalon. Hogy a képernyős verzió pontosan miről fog szólni, arról itt olvashat.

 

 

2021.08.10. 20:32, Fawkes

Keményen beszólt Viggo Mortensen és Elijah Wood a Gyűrűk ura-sorozatnak

Forrás: Promotions.hu

Az idei év végén, vagy legkésőbb 2022 elején ismét visszakerülhetünk Középföldére, ugyanis az Amazon Prime most is teljes erőbedobással dolgozik A Gyűrűk Ura-tévésorozaton. A produkció első szezonja szinte hihetetlen, 465 millió dollárból készült, és jelenleg is Új-Zélandon forgatják, azonban a Peter Jackson-féle alkotások egykori színészei igencsak szkeptikusan nyilatkoztak a sorozat kapcsán.

https://static.promotions.hu/article/89233/crop/1626451019_gyuruk-ura-lord-of-the-rings/1626451019_gyuruk-ura-lord-of-the-rings_1180_550_6.jpg

A Gyűrűk Ura-filmek eredeti sztárjai közül páran leszólták az Amazon Prime-ra készülő új előzménysorozatot, amely jó pár évvel A Gyűrű Szövetsége előtt, a Másodkorban játszódik, és a hivatalos sztorileírás szerint akár Szauron hatalomra jutásáról is szólhat. Az Aragornként megismert Viggo Mortensen azonban nincs elájulva a szériától: korábban arról beszélt, hogy ha csakis a felnőtt közönségnek szól, és a Trónok harcát próbálják lekoppintani azzal, hogy tobzódik majd a véres csatajelenetekben és az öncélú meztelenkedésben, akkor annak szó szerint "katasztrófa" lehet a vége.

Elijah Wood sem vállogatta meg a szavait a készülő produkcióval kapcsolatban. Szerinte A Gyűrűk Ura-sorozatot ezzel a címmel ellátni egyenesen átverés, hiszen inkább Tolkien másik alapművét, A szilmarilokat adaptálják a hírek szerint.

A korábban Csavardi Samut alakító Sean Astin most szintén megszólalt és arról beszélt, hogy szerinte egyenesen "csodálatos lesz" a sorozat. Mivel eddig szerinte a többiek csak "károgtak", ő most ki is fejtette pozitív véleményét az Amazon új produkciójáról.

A szérián közreműködőknek csak javasolni tudom, hogy élvezzék ki az utazás minden percét, lévén elképesztően sok ember van, akik imádják a filmeket és a könyveket. Már akkor, amikor az eredeti A Gyűrűk Ura-trilógia kijött, magával ragadott minket a fogadtatás, nehéz volt feldolgozni ezt a hatalmas rajongást. Nagyon izgatott vagyok a sorozat miatt, és amennyiben tényleg A szilmarilokat dolgozza fel az Amazon, teli lesz számomra új információkkal az alkotás, mert nem értem még a könyv végére.” - nyilatkozta a Sean Austin a ComingSoon.net-nek adott interjújában, akit nemrég egyébként a Stranger Thingsben is láthattunk.

 

 

Nagyszerű döntésnek tartom, hogy az Amazon belevágott. Már 2002-ben megjósoltam, hogy 2020-ig vagy 2021-ig kell majd várni, de végül A Gyűrűk Ura is rebootot kap. Az emberek nem hittek nekem, és most nézzék meg, láttam a jövőt! Viccelődök, de tény, hogy az emberek, ha rátalálnak valamire, amit szeretnek, azt egy idő után megpróbálják újra elővenni, hogy ismét átéljék a varázslatot. Mindig is támogattam a folytatások és a remake-ek ötletét, különösen, ha régebbi klasszikusokról van szó. A klasszikusokat már nem lehet háborgatni, azok úgy maradnak, ahogy vannak. De hátha egy ilyen reboot érdekes újdonságokat mutat be a nézőknek. Ha pedig rossz lesz a végeredmény, akkor nem muszáj megnézni. Én azonban azt várom, hogy ez A Gyűrűk Ura-adaptáció csodálatos lesz, régóta dolgoznak rajta, nagyon tehetséges emberek, és remélhetőleg emlékezteti majd a rajongókat a mi filmjeinkre is.” - tette hozzá Astin.

2021.07.18. 10:38, Fawkes

Aggasztó hírek érkeztek A Gyűrűk Ura-sorozat forgatásáról: többen is súlyosan megsérültek

Forrás: Blikk.hu

Az Amazon Prime Új-Zélandon forgatja A Gyűrűk Ura előzménysorozatát, melynek csak az első évada 465 millió dollárból készül, így minden idők legdrágább tévészériája lesz. A streaming-szolgáltató öt évaddal és további spin-offokkal tervez. A világsajtóban jókora felzúdulást okozott a hír, miszerint A Gyűrűk Ura forgatásán több kaszkadőr is súlyosan megsérült, az Amazont pedig az a vád érte, hogy nem figyelnek oda eléggé munkatársaik biztonságára. Az óriáscég cáfol.

A New Zealand Herald írta meg elsőként, hogy A Gyűrűk Ura-sorozat felvételein legalább három kaszkadőr súlyosan megsérült a munkálatok során. Közülük több közreműködőt név szerint is említenek, akiknek a balesetét ráadásul nem jelentették a WorkSafe-nek, a helyi munkavédelmi szervezetnek sem.

(A legfrissebb hírek itt)

A lap információi szerint márciusban Dayna Grant szenvedett fejsérülést az Aucklandben található Kumeu Studiosban zajló munkálatok alatt. Miután megvizsgálták, agyrázkódást és gerincsérülést állapítottak meg nála, de a kaszkadőrnőről júniusban kiderült, hogy az állapota sokkal súlyosabb és agyi aneurizmája lett. Az Amazon szerint az esetet azért nem jelentették be, ahogy azt ilyenkor a protokoll megkívánja, mert kisebb sérülésekről volt szó, Grant kórházba sem került. A kaszkadőrnő korábban olyan produkciókon is dolgozott, mint a Mad Max – A harag útja, a Wonder Woman 1984, vagy éppen a Xéna-tévésorozat.

Grant azonnali műtétre szorult aneurizmája miatt, biztosítása azonban nem fedezte a szükséges összeget, így gyűjtést indítottak a közösségi médiában, amelyben a korábban Xénát alakító Lucy Lawless is részt vett:

 

 

A lap két további esetet is megemlít, amelyek A Gyűrűk Ura forgatásán történtek és a Worksafe ugyancsak nem értesült róluk: az ausztrál Elissa Cadwellnek tavaly februárban volt balesete, amelyet követően az Amazon 500 ezer dollárt fizetett neki. A stúdió szerint a nagy összeget azért kapta a nő, hogy haza tudjon térni Ausztráliába és le tudjon telepedni, nem pedig kompenzációként.

 

 

Az Amazon Studios rendkívül komolyan veszi stábtagjai és dolgozói fizikai és érzelmi egészségi állapotát. Top prioritásunk, hogy a produkciós csapat a továbbiakban is teljes együttműködésben dolgozzon az új-zélandi munkavédelmi szervezettel, a Worksafe-fel. Azok a vádak, melyek szerint a forgatásaink nem elég biztonságosak, vagy nem követik a szabályozásokat, megalapozatlanok és pontatlanok” – áll a cég közleményében, amelyet a Variety nevű filmes és televíziós szaklapnak is eljuttattak a hír kapcsán.

A New Zealand Herald azonban cikkében kiemeli, hogy Dayna Grant sérülése legfőképp annak az eredménye lehet, hogy a kaszkadőrök vezetője olyan veszélyes helyzetekbe is belekényszeríti beosztottjait, amelyekben a munkatársak nem érzik magukat kényelmesen. A Variety egy stábtagot is megszólaltatott, aki neve elhallgatását kérte, de arról beszélt, hogy egy, A Gyűrűk Urához hasonló fantasy-sorozat felvételein rengeteg kaszkadőrmutatványra van szükség, amennyiben pedig baleset történik, az is mindig rögzítve van. A produkció munkatársa szerint a sérülési arány ezeknél a jeleneteknél mindössze 0,07 százalék eddig, ami ekkora stábnál jó aránynak számít. Az elszenvedett balesetek pedig a legtöbb esetben izomhúzódásokat, horzsolásokat jelentettek.

A Gyűrűk Ura első évada még idén, vagy legkésőbb 2022 elején megérkezik az Amazon Prime-ra, a produkció második szezonját pedig még 2019-ben berendelték, így az óriáscég nagyon bízik a J. R. R. Tolkien-adaptációban. A történet jóval A Gyűrű Szövetsége előtt, a Másodkorban játszódik majd, és sajtóértesülések szerint Szauron hatalomra jutása is feldolgozásra kerülhet benne. A fantasy-széria várhatóan rögtön szinkronnal és magyar felirattal érkezik meg hazánkba.

2021.07.09. 20:48, Fawkes

A Gyűrűk Ura egyik főszereplője is eljön a Budapest Comic Conra

Forrás: GameStar.hu

A szervezők újabb közismert színész érkezését jelentették be.

Bár sokáig erősen kérdéses volt a Budapest Comic Con sorsa, és még most sem lehetünk száz százalékig biztosak abban, hogy nem történik valami az ősszel, ami miatt újabb szigorításokra kerül sor, de nagyon úgy tűnik, hogy ha később is, a rendezvény meg lesz tartva, és a külföldi színészek sem maradnak távol. 

A szervezők a múlt héten bejelentették, hogy a Harry Potter filmekből és a Trónok harcából ismerős Natalia Tena is tiszteletét teszi, ma pedig újabb nagy nevet lepleztek le.

Tumblr: Image

Aki kilátogat a december 11-12-én megrendezendő Budapest Comic Conra, találkozhat majd John Rhys-Davies-szel, aki leginkább úgy lehet ismerős, mint A Gyűrűk Ura film Gimlije, vagy az Indiana Jones filmek Sallah-ja, de közel 60 éves pályafutása alatt rengeteg filmben, sorozatban szerepelt, sőt a hangját adta a Wing Commander játékokban James Taggartnak, a 2009-es Risenben Don Estebannak, és felkérték a végtelen idők óta készülő Star Citizenhez is.

Folyamatosan érkeznek majd a további bejelentések, ezekről a Budapest Comic Con hivatalos oldalán is értesülhettek.

https://i.cdn29.hu/apix_collect_c/2007/john-rhys-davies/john_rhys_davies_screenshot_20210614094953_1_original_760x760.webp

2021.07.01. 18:42, Fawkes

Visszatér a Gyűrűk Ura - ezúttal animációs mese formájában

Forrás: Hirado.hu

A Gyűrűk Ura és A hobbit filmek világára épülő egészestés animációs filmet készít az eredeti trilógiákat jegyző New Line Cinema, valamint a Warner Bros. Animation - számolt be a The Variety című filmes portál.

A The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim története nagyjából 260 évvel A Gyűrűk Ura-trilógia ideje előtt játszódik és a Helm-szurdok, valamint a vár névadója, Helm Hammerhand áll a középpontjában. A filmet a legendás japán anime-rendező, Kamijama Kendzsi jegyzi. A forgatókönyvet Jeffrey Addiss és Will Matthews írja.

A készítők célja, hogy a film kapcsolódjon a J.R.R. Tolkien könyvei alapján, Peter Jackson által rendezett hat korábbi filmhez. Philippa Boyens, aki Oscar-díjat kapott A Gyűrűk Ura: A király visszatér című film forgatókönyvéért, tanácsadóként vesz részt a projektben.

Az animációs munkálatok már megkezdődtek a Sola Entertainmentnél és a szinkronhangok kiválasztása is zajlik. Mindeközben az Amazon filmstúdió saját A Gyűrűk Ura-sorozatának forgatásai már folynak Új-Zélandon. A széria új történetszálakat dolgoz fel, amelyek A Gyűrűk Ura: A Gyűrű Szövetségét megelőző időkben játszódnak a képzeletbeli Középföldén.

A Gyűrűk Ura- és A hobbit-filmek több mint 5,8 milliárd dollár jegyárbevételt hoztak világszerte.

 

 

2021.06.29. 19:52, Fawkes
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG