°|° Lothlórien °|° Egy Titokzatos Világ a Gyűrűk Ura Trilógiáról °|° Hobbit 3. - Az öt sereg csatája - 2014.12.17. °|°

Üdvözlünk a Lothlorien.gp oldalon! A témája a méltán népszerű és közismert J.R.R. Tolkien Gyűrűk Ura világa. Egyaránt foglalkozik a Hobbit és Gyűrűk Ura könyvekkel és Peter Jackson által rendezett filmjeivel. Az oldal 2011.09.22.-én nyitott, egyazon napon mikor Zsákos Bilbó és Zsákos Frodó ünnepli születésnapját. Nézz körbe, ismerd meg a filmek és könyvek világát! 

Fawkes & TheGrey
Ring & Leaf Elite

21/09 szabad hely.

Képre vár: argentin-sorozatok.gp,

 
Friss

4. rendezői videó - betekintés a 3D világába...

És íme: megérkezett Peter Jackson (rendező) legújabb videó naplója, melyben ismét betekintést nyerhetünk a Hobbit filmek színfalai mögé, s újabb pillanatokkal gazdagodhatunk. Ez már a negyedik ilyen kis összeállítás, melyben ezúttal főként a 3D-ben való forgatásról esik szó - korábban már olvashattatok egy Orlando Bloom (Legolas) interjút, melyben a színész mesél egy kicsit a Red Epic kameráiról is (ide kattintva ezt el is érhetitek!). Most pedig Peter Jackson is bevezet minket ebbe a világba, így vagy végig sorolja tucatnyi kamera nevét, melyek olyanok mintha a gyermekeik lennének (igen vicces nézni ezt).

Persze nem csak a kameráknak köszönhetjük majd a 3D-s élvezetet, hanem az ezen dolgozó stábnak, ráadásként pedig a látványtervezőknek, így a designerek vagy épp a kosztüm felelősöknek is nagy hálával fogunk tartozni a remek törp külsőkért vagy épp Bilbó ruháiért. A végén még egy kis művészeti munkálkodásba is beleshetünk.

De ami a legjobb: sok új pillanatot láthatunk a videóba - mégha ezek többsége zöld hátteres is -, hiszen bepillantást nyerhetünk egy-két lényegesebb csatajelenetbe, a hegyi túrába, Völgyzugolyba vagy épp Bakacsin erdő mélyébe. Valamint régi és új szereplők is felbukkannak, így láthatjuk Elijah Woodot (Frodó), Hugo Weavingot (Elrond), Sir Ian McKellent (Gandalf), Andy Serkist (Gollam) és persze valamennyi törpöt. A lényeg, hogy kár lenne kihagyni az alábbi videót:

Ha esetleg nem láttad volna még az első három részt, azt az alábbi linkre kattintva elérhetitek itt az oldalon.

Valamint, ha nem akartok lemaradni az esetleges folytatásokról, akkor ajánlom - persze ha még nem tettétek meg volna -, hogy lájkoljátok Peter Jackson hivatalos Facebook oldalát, melyet ide kattintva megtaláltok.

2011.11.04. 16:59, Fawkes

Luke Evans interjú, forgatási képek és egy ünnepelt

Luke Evans Actor Luke Evans attends the E One presents the world exclusive premiere of "The Three Musketeers" at Vue Westfield on October 4, 2011 in London, England.

Megjelent egy rövidke interjú Luke Evansszal, aki a Hobbit filmek (feltehetőleg csak a második részben) Bardját fogja alakítani. Aki nem tudná, a könyvben ő az, aki végül megöli Smaugot, a sárkányt és így a nép mindenáron őt akarják megválasztani új uralkodónak. Evans a nemsokára mozikba kerülő Halhatatlanok (Immortals) film promózása közben mesélt egy keveset a Hobbit filmről. Egy kis érdekesség, ha valaki nem tudná, Evans - bár valószínűleg szó szerint nem fognak együtt lenni a vásznon - nem most először játszik együtt Orlando Bloommal (Legolas), hiszen alig néhány hete került a mozikba közös filmjük, a Három Testőr is, melyben ő Aramist alakította. Visszatérve, a színész mesélt a Hobbit filmet megelőző felkészülésről, így az íjászat gyakorlatokról is:

"Fantasztikusak voltak a gyakorlatok a film forgatása előtt - mondta Evans, miután megkérdeztük milyenek az íjászat képességei. - Teljesen belejöttem, és ez nagyszerű. Fantasztikus időt töltöttem el vele. Új Zélandon élni, na az egy teljesen más világ... egy más világ, de tényleg. Nagyon-nagyon szuper."

Továbbá mesélt karakterének szerepéről, illetve a stábbal való családias hangulatról is:

"Az az igazság, hogy a szerepem lényegében csak a film 10 százalékát fogja át, hiszen csak jövök, lövök, kicsit bölcs vagyok, így nem igazán tudok mit mondani, pedig a szereposztás is fantasztikus. Nagyon messze vagyunk az otthonunktól. De Peter [Jackson] mondta nekünk, hogy itt már van egy kis család, ami a stábban alakult ki, s így a forgatások is sokkal kellemesebb hangulatban történnek. Mindannyian nyitottak, és ez nagyszerű. Úgy érzem nagyon szerencsés vagyok, hogy ennek részese lehetek."

/Saját fordítások! Elviheted, de csak az oldal feltüntetésével!/

A forgatásról - bár nem a Luke Evans-féléről - meg is jelent két kép, amelyen először láthatjuk Frodót, azaz Elijah Woodot. Az ifjú hobbit szerepe még továbbra is rejtély, hiszen akik olvasták a könyvet, azok tisztában van vele, hogy ebben a történetben még sehol nem volt a Gyűrűhordozó:

http://images4.fanpop.com/image/photos/21700000/Peter-Jackson-peter-jackson-21767806-190-190.jpg

És tartozom egy felköszöntéssel, mert tegnap valahogy megfeledkeztem róla: A tegnapi nap folyamán ünnepelte születésnapját ugyanis az a személy, akinek köszönhetjük a Gyűrűk Ura trilógia filmeket, valamint a jövőre és azután mozikba kerülő Hobbit filmeket is. Ő nem más, mint Peter Jackson a rendező. a hírnevét természetesen a LOTR trilógiának köszönheti, de emellett neve olyan munkáknál is szerepel, mint a King Kong, a District 9, a Komfortos mennyország, vagy a Tintin kalandjai. A rendező-producer tegnap töltötte be kereken az 50. életévét. Boldog születésnapot neki utólag is!

2011.11.01. 09:44, Fawkes

Kosztüm promók és avatárok

Egy picit, ha nem túl sokat is, de bővítettem az oldalt, azon is belül a Gallery-t, ugyanis a nap folyamán feltettem jónéhány kosztümös promót, melyek a LOTR filmek studió fotozásain készültek. Így láthattok képeket Frodóról, Aragornról, Arwenről, Legolasról, Gimliről, Éowynről, Éomerről valamint Theodenről:

Illetve hoztam egy-két avatárt is, melyeket az alábbi ikonok valamelyikére kattintva külön-külön elérhettek maradéktalanul:

2011.10.31. 23:06, Fawkes

Dangerous Method londoni premier és sajtókonferencia

Néhány nappal ezelőtt került sor a Dangerous Method című film UK premierjére az FBI London Film Fesztivál keretében, ahol természetesen Viggo Mortensen (Aragorn) is feltűnt, így jó néhány képpel szolgálhatok is róla:

Valamint itt van egy interjú vele a premierről:

Természetesen a szokásos sajtókonferenciák sem maradhatnak el, ahol az egyiken szintén megjelent Viggo, így itt van róla egy pár photocall, valamint alább néhány videót is megnézhettek:

2011.10.30. 10:35, Fawkes

A Hobbit első részének világpremierjét Wellingtonban fogják tartani 2012. novemberében

Peter Jackson (rendező) bejelentette, hogy várhatóan a Hobbit film első része 2012. novemberében fog először debütálni, a világon mindenhol pedig egy hónapra rá fog a mozikba kerülni.

A rendező azt is elárulta, hogy ezúttal a filmek szülővárosában, azaz Új Zélandon fog először bemutatkozni a Hobbit 1. A Warner Bros. ehhez azt is hozzátette, hogy Wellingtonban szeretnék megtartani a premiert. Bár igaz, arra is figyelniük kell, hogy ne ismétlődjön meg az utóbbi ballépés, mikor kis híján elfújta a szél a Gyűrűk Ura 3. részének premierjét 2003-ban.

A forgatás hétfőn kezdték meg Hobbitfalván, mely egyike azon kevés helyeknek, amely a Gyűrűk Ura trilógiában is szerepet játszott. Mellesleg a hobbit lyukakat évek óta élőben is megnézhetik az odautazó rajongók és turisták.

Peter Jacksontól azt is megtudhattuk, hogy a forgatás megkezdése előtt már 110 nappal el kezdtek özönleni a stáb tagjai. Karácsonykor előreláthatólag tartanak majd szünetet, de utána várhatóan újabb öt hónapig Új Zélandon forgatnak majd. Ha követtétek korábban is a film fejleményeit, tudhatjátok, hogy évelején még komoly gondok voltak nem csak a rendező választással, hanem Új Zéland és a forgalmazó anyagi gondjaival is, szerencsére ezek mára már mind megoldódtak.

A Sky News lehozott egy videót, melyben betekintést nyerhetünk a színfalak mögé, illetve láthatjuk a helyi miniszterelnök, John Key látogatásának pillanatait. Ezenkívül még további két videót is megnézhettek a Wellingtoni premier híréről, melyeket alább láthattok:

2011.10.29. 10:49, Fawkes

Hobbit in 5

2011.10.29. 10:14, Fawkes

Kiadták Tolkien hobbit-rajzait

Forrás: Origo.hu

J.R.R. Tolkien A hobbit című munkája 1937-ben jelent meg először, aminek 75. évfordulója alkalmából a HarperCollins az írófejedelem által készített összes rajzot kiadta.

http://www.mult-kor.hu/image/article/main/.460x310/34908.jpg

A The Hobbit első kiadásában csak néhány, Tolkiennek tulajdonított rajz: tíz fekete-fehér illusztráció, két térkép és a könyvborító két díszes oldala jelent meg. Tolkien számos rajzot készített a kézirathoz, s bár sokat azóta kiadtak, a gyűjteményre sűrű homály borult – ma a teljes kollekció az oxfordi Bodleian Library-ben található meg.

http://www.mult-kor.hu/image/article/22(1).jpg

Amikor a HarperCollins munkatársa, David Brawn átböngézte a gyűjteményt, nagy meglepetésére 110, az író által készített illusztrációra bukkant; ezek közül két tucat képet még soha nem publikáltak, míg a többi pedig csak fekete-fehérben volt látható.

„A The Art of the Hobbit című könyv tartalmazza Tolkiennek a könyv borítójára tervezett rajzait, a térképek vázlatait, néhány olyan oldalt, amelyen a rúnaírást próbálgatja, valamint az eredeti kézirat másolatát” – mondta el Brawn. „A könyv azt bizonyítja, hogy Tolkien kreativitása felülmúlta íráskészségét. Amikor a hobbit-lyukakról ír, le is rajzolja azokat, ennélfogva leírása sokkal élénkebb lett. Tolkien kiváló amatőr művész volt, Arthur Rackham nagy csodálója, az ő stílusából némi át is jött a könyvbe” – tette hozzá.

http://www.mult-kor.hu/image/article/33(1).jpg

A könyv október 27-én jelent meg; noha A hobbit első kiadásának kerek évfordulója csak jövőre lesz, októberben is van mit ünnepelni, ugyanis Tolkien ebben a hónapban adta át 75 évvel ezelőtt a kéziratot a kiadónak.

2011.10.27. 20:12, Fawkes

Warner Interactive: Lego Batman 2 és The Hobbit adaptáció várható 2012-ben

Forrás: GameChannel.hu

A Gamekyo magazin munkatársai egy igencsak átfogó riport keretein belül faggatták ki a Warner Interactive elnökét, Martin Tremblay-t, akit elsősorban a jövővel kapcsolatban kérdezgettek, méghozzá kiemelkedő eredménnyel. A lap újságírói ugyanis megtudták, hogy a Warner szeretné folytatni a jövőben a Lego Batman-sorozatot, de a decemberre várható The Hobbit filmhez is ők készítenék az adaptációt.

http://30.media.tumblr.com/zNR57h0sdpuqfq7fuUQZUdpBo1_500.jpg

Egyelőre egyik játékról sem tudtunk meg bővebb információt, így kérdéses, hogy például a Gyűrűk Ura világában játszódó The Hobbit mozifilm megjelenésével egy időben vagy kicsit később várható a játék érkezése, de a DC univerzummal kapcsolatban kiderült még továbbá, hogy jövőre több, elsősorban képregényeken alapuló videojáték premierjét is köszönthetjük majd a Warner zászlaja alatt. Hogy melyek lehetnek ezek, azt sajnos nem tudjuk, de régóta szólnak pletykák egy esetleges Superman-ről szóló alkotás készültéről, így nagyon reméljük, hogy az formálódik már a háttérben. Kíváncsian várjuk a bejelentéseket!

2011.10.24. 16:31, Fawkes

36. Hobbit in 5

2011.10.22. 15:18, Fawkes

Happy Birthday Viggo!!, Orlando képek és Elijah videó

Egy picit megkésve, de szeretném utólag felköszönteni Viggo Mortensent (Aragorn), aki 20-án ünnepelte 53. életévét. Ennek alkalmából egy jó kis cikk is megjelent róla:

"Viggo Mortensen rendkívül sokszínű színész, tehetségét három évtizede bizonyítja a kamerák világában.

Viggo Mortensen 1958. október 20-án született Manhattanben, édesanyja amerikai, édesapja dán származású. Két fiatalabb testvére van, családjával sokat költöztek, szülei válása után édesapjával Koppenhágába költözött.

Végül visszaköltözött New Yorkba, ahol befejezte a középiskolát. Mivel gyerekkorától fogva tudott spanyolul, a St. Lawrence egyetem spanyol szakára iratkozott be, ahol nem kellett különösebben megerőltetnie magát, így maradt ideje a színjátszásra is.

Későn kezdte

Filmes karrierjét viszonylag későn, 27 éves korában kezdte a Kis szemtanú című krimivel, melyben többek között Harrison Ford volt a partnere, majd a Vad szenvedélyek című romantikus filmben bizonyította tehetségét. Innentől kezdve szinte minden évben feltűnt a filmvásznon, a hazai közönség leginkább A Gyűrűk Ura Aragonjaként emlékszik rá. A szerencsések élőben is találkozhattak vele, 2008-as Good című filmjét hónapokig forgatták Budapesten.

Viggo Mortensen 50 felett is aktív, 2009-ben Az út című moziban láthattuk, 2011-ben pedig A Dangerous Method című életrajzi filmje került a mozikba, amelyben ő alakítja a híres pszichoanalitikust, Sigmund Freudot.

Vonzereje Hollywood üdvöskéit sem hagyja hidegen. Mióta elvált punkénekes feleségétől, Exene Cervenkától - akitől egy fia született 1988-ban -, randizgatott többek között Josie Bissett-tel és Gwyneth Paltrow-val, 2006 óta pedig Ariadna Gil színésznővel él együtt."

Megjelent néhány kép Orlando Bloomról (Legolas), melyek New Yorkban készültek. Néhány képen még kisfiát, Flynnt is láthatjátok:

Valamint napvilágot látott egy videó Elijah Woodról (Frodó), aki a Hobbit filmek mellett más projecttel is foglalkozik, többek között az ausztrál verziót feldolgozó amerikai Wilfred filmmel, melyről nyilatkozott is egyet. Elijah alakítja majd Ryant. Mellesleg a színész jelenleg Új Zélandon tartózkodik, hiszen mostanában is mennek a forgatások a Hobbitról:

2011.10.22. 09:24, Fawkes
 

Hírek,információk,érdekességek a Super Mario világából.Ismertetõk,leírások,játéktesztek. Folyamatosan megújuló tartalom.    *****    STAR STABLE ONLINE BLOG - Kattints ha te is játszol a játékkal, vagy csak érdekel :) Puszi Daisy    *****    ANEZKABLOG megnyitotta kapuit, ahol a valódi, õszinte életét, véleményét olvashatjátok el!    *****    Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    ♛ ANELIATH ☉ varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!    *****    Hamarosan, karácsony:rendelj, születési, elõrejelzési, párkapcsolati, fogamzási,hold horoszkópot, biotérképet ajándékba!    *****    szekelyhirdeto