°|° Lothlórien °|° Egy Titokzatos Világ a Gyűrűk Ura Trilógiáról °|° Hobbit 3. - Az öt sereg csatája - 2014.12.17. °|°

Üdvözlünk a Lothlorien.gp oldalon! A témája a méltán népszerű és közismert J.R.R. Tolkien Gyűrűk Ura világa. Egyaránt foglalkozik a Hobbit és Gyűrűk Ura könyvekkel és Peter Jackson által rendezett filmjeivel. Az oldal 2011.09.22.-én nyitott, egyazon napon mikor Zsákos Bilbó és Zsákos Frodó ünnepli születésnapját. Nézz körbe, ismerd meg a filmek és könyvek világát! 

Fawkes & TheGrey
Ring & Leaf Elite

21/09 szabad hely.

Képre vár: argentin-sorozatok.gp,

 
Friss

Kosztüm promók és avatárok

Egy picit, ha nem túl sokat is, de bővítettem az oldalt, azon is belül a Gallery-t, ugyanis a nap folyamán feltettem jónéhány kosztümös promót, melyek a LOTR filmek studió fotozásain készültek. Így láthattok képeket Frodóról, Aragornról, Arwenről, Legolasról, Gimliről, Éowynről, Éomerről valamint Theodenről:

Illetve hoztam egy-két avatárt is, melyeket az alábbi ikonok valamelyikére kattintva külön-külön elérhettek maradéktalanul:

2011.10.31. 23:06, Fawkes

Dangerous Method londoni premier és sajtókonferencia

Néhány nappal ezelőtt került sor a Dangerous Method című film UK premierjére az FBI London Film Fesztivál keretében, ahol természetesen Viggo Mortensen (Aragorn) is feltűnt, így jó néhány képpel szolgálhatok is róla:

Valamint itt van egy interjú vele a premierről:

Természetesen a szokásos sajtókonferenciák sem maradhatnak el, ahol az egyiken szintén megjelent Viggo, így itt van róla egy pár photocall, valamint alább néhány videót is megnézhettek:

2011.10.30. 10:35, Fawkes

A Hobbit első részének világpremierjét Wellingtonban fogják tartani 2012. novemberében

Peter Jackson (rendező) bejelentette, hogy várhatóan a Hobbit film első része 2012. novemberében fog először debütálni, a világon mindenhol pedig egy hónapra rá fog a mozikba kerülni.

A rendező azt is elárulta, hogy ezúttal a filmek szülővárosában, azaz Új Zélandon fog először bemutatkozni a Hobbit 1. A Warner Bros. ehhez azt is hozzátette, hogy Wellingtonban szeretnék megtartani a premiert. Bár igaz, arra is figyelniük kell, hogy ne ismétlődjön meg az utóbbi ballépés, mikor kis híján elfújta a szél a Gyűrűk Ura 3. részének premierjét 2003-ban.

A forgatás hétfőn kezdték meg Hobbitfalván, mely egyike azon kevés helyeknek, amely a Gyűrűk Ura trilógiában is szerepet játszott. Mellesleg a hobbit lyukakat évek óta élőben is megnézhetik az odautazó rajongók és turisták.

Peter Jacksontól azt is megtudhattuk, hogy a forgatás megkezdése előtt már 110 nappal el kezdtek özönleni a stáb tagjai. Karácsonykor előreláthatólag tartanak majd szünetet, de utána várhatóan újabb öt hónapig Új Zélandon forgatnak majd. Ha követtétek korábban is a film fejleményeit, tudhatjátok, hogy évelején még komoly gondok voltak nem csak a rendező választással, hanem Új Zéland és a forgalmazó anyagi gondjaival is, szerencsére ezek mára már mind megoldódtak.

A Sky News lehozott egy videót, melyben betekintést nyerhetünk a színfalak mögé, illetve láthatjuk a helyi miniszterelnök, John Key látogatásának pillanatait. Ezenkívül még további két videót is megnézhettek a Wellingtoni premier híréről, melyeket alább láthattok:

2011.10.29. 10:49, Fawkes

Hobbit in 5

2011.10.29. 10:14, Fawkes

Kiadták Tolkien hobbit-rajzait

Forrás: Origo.hu

J.R.R. Tolkien A hobbit című munkája 1937-ben jelent meg először, aminek 75. évfordulója alkalmából a HarperCollins az írófejedelem által készített összes rajzot kiadta.

http://www.mult-kor.hu/image/article/main/.460x310/34908.jpg

A The Hobbit első kiadásában csak néhány, Tolkiennek tulajdonított rajz: tíz fekete-fehér illusztráció, két térkép és a könyvborító két díszes oldala jelent meg. Tolkien számos rajzot készített a kézirathoz, s bár sokat azóta kiadtak, a gyűjteményre sűrű homály borult – ma a teljes kollekció az oxfordi Bodleian Library-ben található meg.

http://www.mult-kor.hu/image/article/22(1).jpg

Amikor a HarperCollins munkatársa, David Brawn átböngézte a gyűjteményt, nagy meglepetésére 110, az író által készített illusztrációra bukkant; ezek közül két tucat képet még soha nem publikáltak, míg a többi pedig csak fekete-fehérben volt látható.

„A The Art of the Hobbit című könyv tartalmazza Tolkiennek a könyv borítójára tervezett rajzait, a térképek vázlatait, néhány olyan oldalt, amelyen a rúnaírást próbálgatja, valamint az eredeti kézirat másolatát” – mondta el Brawn. „A könyv azt bizonyítja, hogy Tolkien kreativitása felülmúlta íráskészségét. Amikor a hobbit-lyukakról ír, le is rajzolja azokat, ennélfogva leírása sokkal élénkebb lett. Tolkien kiváló amatőr művész volt, Arthur Rackham nagy csodálója, az ő stílusából némi át is jött a könyvbe” – tette hozzá.

http://www.mult-kor.hu/image/article/33(1).jpg

A könyv október 27-én jelent meg; noha A hobbit első kiadásának kerek évfordulója csak jövőre lesz, októberben is van mit ünnepelni, ugyanis Tolkien ebben a hónapban adta át 75 évvel ezelőtt a kéziratot a kiadónak.

2011.10.27. 20:12, Fawkes

Warner Interactive: Lego Batman 2 és The Hobbit adaptáció várható 2012-ben

Forrás: GameChannel.hu

A Gamekyo magazin munkatársai egy igencsak átfogó riport keretein belül faggatták ki a Warner Interactive elnökét, Martin Tremblay-t, akit elsősorban a jövővel kapcsolatban kérdezgettek, méghozzá kiemelkedő eredménnyel. A lap újságírói ugyanis megtudták, hogy a Warner szeretné folytatni a jövőben a Lego Batman-sorozatot, de a decemberre várható The Hobbit filmhez is ők készítenék az adaptációt.

http://30.media.tumblr.com/zNR57h0sdpuqfq7fuUQZUdpBo1_500.jpg

Egyelőre egyik játékról sem tudtunk meg bővebb információt, így kérdéses, hogy például a Gyűrűk Ura világában játszódó The Hobbit mozifilm megjelenésével egy időben vagy kicsit később várható a játék érkezése, de a DC univerzummal kapcsolatban kiderült még továbbá, hogy jövőre több, elsősorban képregényeken alapuló videojáték premierjét is köszönthetjük majd a Warner zászlaja alatt. Hogy melyek lehetnek ezek, azt sajnos nem tudjuk, de régóta szólnak pletykák egy esetleges Superman-ről szóló alkotás készültéről, így nagyon reméljük, hogy az formálódik már a háttérben. Kíváncsian várjuk a bejelentéseket!

2011.10.24. 16:31, Fawkes

36. Hobbit in 5

2011.10.22. 15:18, Fawkes

Happy Birthday Viggo!!, Orlando képek és Elijah videó

Egy picit megkésve, de szeretném utólag felköszönteni Viggo Mortensent (Aragorn), aki 20-án ünnepelte 53. életévét. Ennek alkalmából egy jó kis cikk is megjelent róla:

"Viggo Mortensen rendkívül sokszínű színész, tehetségét három évtizede bizonyítja a kamerák világában.

Viggo Mortensen 1958. október 20-án született Manhattanben, édesanyja amerikai, édesapja dán származású. Két fiatalabb testvére van, családjával sokat költöztek, szülei válása után édesapjával Koppenhágába költözött.

Végül visszaköltözött New Yorkba, ahol befejezte a középiskolát. Mivel gyerekkorától fogva tudott spanyolul, a St. Lawrence egyetem spanyol szakára iratkozott be, ahol nem kellett különösebben megerőltetnie magát, így maradt ideje a színjátszásra is.

Későn kezdte

Filmes karrierjét viszonylag későn, 27 éves korában kezdte a Kis szemtanú című krimivel, melyben többek között Harrison Ford volt a partnere, majd a Vad szenvedélyek című romantikus filmben bizonyította tehetségét. Innentől kezdve szinte minden évben feltűnt a filmvásznon, a hazai közönség leginkább A Gyűrűk Ura Aragonjaként emlékszik rá. A szerencsések élőben is találkozhattak vele, 2008-as Good című filmjét hónapokig forgatták Budapesten.

Viggo Mortensen 50 felett is aktív, 2009-ben Az út című moziban láthattuk, 2011-ben pedig A Dangerous Method című életrajzi filmje került a mozikba, amelyben ő alakítja a híres pszichoanalitikust, Sigmund Freudot.

Vonzereje Hollywood üdvöskéit sem hagyja hidegen. Mióta elvált punkénekes feleségétől, Exene Cervenkától - akitől egy fia született 1988-ban -, randizgatott többek között Josie Bissett-tel és Gwyneth Paltrow-val, 2006 óta pedig Ariadna Gil színésznővel él együtt."

Megjelent néhány kép Orlando Bloomról (Legolas), melyek New Yorkban készültek. Néhány képen még kisfiát, Flynnt is láthatjátok:

Valamint napvilágot látott egy videó Elijah Woodról (Frodó), aki a Hobbit filmek mellett más projecttel is foglalkozik, többek között az ausztrál verziót feldolgozó amerikai Wilfred filmmel, melyről nyilatkozott is egyet. Elijah alakítja majd Ryant. Mellesleg a színész jelenleg Új Zélandon tartózkodik, hiszen mostanában is mennek a forgatások a Hobbitról:

2011.10.22. 09:24, Fawkes

Exklúzív videó - Hobbit in 5

2011.10.20. 17:32, Fawkes

Liv Tyler ismét szerelmes?

Forrás: NapiÁszOnline.hu
Liv Tyler Actress Liv Tyler attends the after party for the Cinema Society & Grey Goose screening of "The Ledge" at Penthouse (PH-D) at Dream Downtown on June 21, 2011 in New York City.
A Gyűrűk ura tündehercegnője sokáig várt, amíg bele mert kezdeni egy új kapcsolatba.
 
Mint ismert, Liv 2008-ban, ötévi házasság után vált el Royston Langdontól, akitől most hatéves fia, Milo is született. Liv nem tagadta, hogy nagyon megviselte a válás, sokáig nem is mert új kapcsolatba kezdeni. Most azonban, hogy megtörte a jeget, a hírek szerint nem is kispályásan tér vissza a randiszínpadra: új fiúja, a fotós Theo Wenner mindössze 24 éves. Noha hivatalosan még nem erősítették meg kapcsolatukat, szemtanúk többször is látták őket New York utcáin, vagy éttermeiben együtt ebédelve. Bárhogy is alakul, sok szerencsét kívánunk Livnek!
2011.10.16. 17:16, Fawkes
 

Vonatozzunk együtt a gyereknapon! Robogjatok Budapesten vagy Balatonfenyvesen, vagy készítsetek kisvonatot a Mesetárban!    *****    Filmes hírek és kritikák lelõhelye. ÚJ oldal, ami filmekkel és színészekkel foglalkozik. Nézz be most és máskor is!    *****    Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról | Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról    *****    HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON    *****    KÖNYVAJÁNLÓK - ha nem tudod mit olvass, itt találhatsz hozzá inspirációt - BOOKISLAND    *****    Loki rajongók! Fan Fiction és egyéb történetek! Gyere és olvass nálam kedvedre! Ha tetszik, claim loyalty to me! (Loki)    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA és segíts másoknak is az asztrológia tanaival!    *****    Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha