°|° Lothlórien °|° Egy Titokzatos Világ a Gyűrűk Ura Trilógiáról °|° Hobbit 3. - Az öt sereg csatája - 2014.12.17. °|°

Üdvözlünk a Lothlorien.gp oldalon! A témája a méltán népszerű és közismert J.R.R. Tolkien Gyűrűk Ura világa. Egyaránt foglalkozik a Hobbit és Gyűrűk Ura könyvekkel és Peter Jackson által rendezett filmjeivel. Az oldal 2011.09.22.-én nyitott, egyazon napon mikor Zsákos Bilbó és Zsákos Frodó ünnepli születésnapját. Nézz körbe, ismerd meg a filmek és könyvek világát! 

Fawkes & TheGrey
Ring & Leaf Elite

21/09 szabad hely.

Képre vár: argentin-sorozatok.gp,

 
Friss

Szülinapok modul

Készítettem egy új modult 'Szülinapok' néven, gondolom nem nehéz kitalálni, itt a GyU sztárok szülinapjainak időpontjait találjátok meg. Természetesen a lista még messze nem teljes, és jelenleg még csak GyU színészeket tartalmaz, de majd ha lesz időm, akkor persze a Hobbit színészekkel is kibővítem majd. Addig is itt a lista, melyet ezután a Menü részlegben megtaláltok:

http://images4.fanpop.com/image/photos/22500000/LOTR-lord-of-the-rings-22573020-500-193.gif

január 03. - J.R.R. Tolkien (író) 1892
január 13. - Orlando Bloom (Legolas) 1977
január 28. - Elijah Wood (Frodó) 1981
február 25. - Sean Astin (Samu) 1971
március 18. - Brad Dourif (Grima / Kígyónyelvű) 1950
április 04. - Hugo Weaving (Elrond) 1960
április 17. - Sean Bean (Boromir) 1959
április 20. - Andy Serkis (Gollam) 1964
május 05. - John Rhys-Davies (Gimli) 1944
május 14. - Cate Blanchett (Galadriel) 1969
május 25. - Sir Ian McKellen (Gandalf) 1939
május 27. - Christopher Lee (Saruman) 1922
június 07. - Karl Urban (Éomer) 1972
június 30. - Marton Csokas (Celeborn) 1966
július 01. - Liv Tyler (Arwen) 1977
augusztus 20. - John Noble (Denethor) 1948
augusztus 28. - Billy Boyd (Pippin) 1968
szeptember 12. - Sir Ian Holm (öreg Bilbó) 1931
szeptember 13. - Bruce Phillips (Grimbold) 1951
szeptember 17. - Bruce Spence (Sauron szája) 1945
szeptember 21. - David Wenham (Faramir) 1965
október 20. - Viggo Mortensen (Aragorn) 1958
október 31. - Peter Jackson (rendező) 1961
november 12. - Craig Parker (Haldír) 1970
november 25. - Bruce Hopkins (Gamling) 1955
december 08. - Dominic Monaghan (Trufa) 1976
december 16. - Miranda Otto (Éowyn) 1967
december 17. - Bernard Hill (Theoden) 1944

A ti szülinapotok melyik színészhez vagy színésznőhöz van legközelebb? Kíváncsian várom a válaszotokat a chatben... (az enyém John Noble, azaz Denethoréhoz)

2011.09.27. 09:43, Fawkes

Három testőr, Fantastic Fest és Tiff

Most tűnt fel, hogy a Három Muskétás (vagy Három Testőr, kinek mi tetszik jobban) magyar premierjét is már kiírták, ami ha minden igaz (és nem szólnak közbe a magyar kalózok) október 13-a lesz. Orlando Bloom (Legolas) fogja alakítani benne az egyik legérdekesebb karaktert, ugyanis Buckingham hercegre nem lehet csak úgy rámondani, hogy velejéig romlott lenne. Az előzetes alapján meg egy igazán jó filmet (valószínűleg a Dumas történettől nagyon eltérő sztorit) kapunk:

Egy nagyon jó kis karakter posztert meg is nézhettek Orlandoról, valamint egy közös, régebbi plakátot is láthattok:

http://boxofficemojo.com/img/t/threemusketeers11/01_TMCT_SIMPLIFIED_BUCKINGHAM.jpg http://boxofficemojo.com/img/t/threemusketeers11/0001_3M-oneSht.jpg

Aztán, itt van egy videó Dominic Monaghanről (Trufa), aki megmutatta, hogy nem csak a színészkedésben profi. Mellesleg ez a videó a Fantastic Fest-en készült:

És megjelent egy videó Dominicről és Billy Boydról (Pippin), mely még a 2011-es TIFFen készült:

2011.09.26. 16:38, Fawkes

Keira Knightley Jung és Freud között

Forrás: Index.hu

Itt egy régebbi cikk, egyben ajánló is Viggo Mortensen (Aragorn) legújabb filmjéről, a 'A Dangerous Method' thrillerről:

"David Cronenberg új filmje is bemutatkozott a 68. velencei filmfesztiválon: a rendező Freudról és Jungról szóló filmje nagy tetszést aratott, bár néhány gyenge pontot is találtak benne.

A kanadai rendező filmje, az A Dangerous Method című alkotás Roman Polanski Carnage című munkájához hasonlóan színdarabon alapul. A Sigmund Freud és Carl Jung közötti - egy nő miatt kitörő - rivalizálást megörökítő filmet részben Bécsben, a Berggasse 19. szám alatt, Freud egykori lakhelyén forgatták.

A pszichoanalízist megalapozó Freudot Viggo Mortensen alakítja a filmben, a svájci Jungot Michael Fassbender formálja meg. A nőt, akit mindkét orvoshoz kapcsolat fűz, Keira Knightley kelti életre. A filmet nagy taps fogadta a kritikusok és az újságírók részéről a pénteki sajtóvetítésen.

Bár jól fogadták, az első kritikák a alkotás több hibájáról is megemlékeztek. Ezek között említették, hogy a szereplők közötti feszültség csak ritkán válik dramaturgiai feszültséggé, emellett a film képi világa is szegényesebb a vártnál, eltekintve a szép svájci tájtól és a bécsi képektől. A legzavaróbb mégiscsak az - rótták fel a bírálatok -, hogy Keira Knightley rendkívül ritkán tűnik fel, noha főszereplő lenne az alkotásban, amely így Fassbender és Mortensen vállain, valamint a mellékszerepet játszó Vincent Casselén nyugszik."

2011.09.26. 16:01, Fawkes

Hobbit in 5

A 'Hobbit in 5' egy amolyan internetes műsor, melyet a YouTube-on is követhettek. Minden pénteken egy újabb videóval bővül a csatorna, mellyel újabb és újabb infókat tudhatunk meg a Hobbit filmekről. Itt is van a legutóbbi (szept. 23.), a többit hamarosan az oldalon is megtaláljátok majd, de addig is ide kattintva feliratkozhattok a csatornára:

2011.09.25. 22:01, Fawkes

Hobbit forgatási képek és Evangeline interjú

Találtam néhány régebbi Hobbit forgatási képeket, melyeken főként Bilbó és Gollam gyűrűs, valamint a törpök felbukkanása a Zsáklakban jelenetekbe tekinthetünk be (a többit a képekre kattintva nézhetitek meg):
Akik látták már Peter Jackson (rendező) - eddig - három részes videó blogját, azok rájöhetnek, hogy a képek lényegében egyáltalán nem újak, de akik esetleg elszalasztották volna őket, azoknak itt van az első:

Természetesen a többi videót megtaláljátok ide kattintva az oldalon!

És itt van egy kis interjú részlet Evangeline Lilly (Tauriel) színésznővel, aki mesélt egy kicsit a forgatásról és karakteréről:

Evangeline Lilly Evangeline Lilly. 'La Princesse de Montpensier', 'The Princess of Montpensier' screening. 63rd Cannes Film Festival, held at the Palais des Festivals on the famous Croisette in Cannes..May 16, 2010. Cannes, France..Photo credit : Jean Catuffe

"Evangeline Lilly a Lost utolsó évadát követően kikerült a reflektorfényből, de úgy tűnik itt a nagy lehetőség a visszatérésre. Szerepet kapott ugyanis Peter Jackson The Hobbit című produkciójában.

- Hol feltűnök, hol eltűnök majd Új Zélandon az év folyamán. Csak így tudtam megoldani. - mesélte a színésznő egy angol website-nak, az SFX-nek. - A rengeteg színésznek igencsak problémát okozott volna, ha oda lennének kötve a forgatáshoz, hiszen Új Zélandról nehéz a karrierünk más szálait is irányítani. Számomra tökéletes ez a megoldás, ugyanis így van egy kis időm a családommal foglalkozni, relaxálni vagy épp az írásaimra összpontosítani. Ez a szerep ad nekem egy olyan keretet, mely lehetővé teszi ezeket, mert nem kell folyamatosan dolgoznom, de azért van munkám elég. Az emberek, ha nem dolgoznak egyáltalán, képesek eltévedni térben és időben, s teljesítményük semmivé válik. Szerintem viszont ez a rugalmas munkahelyi környezet és így nem fogok elidegenedni a családomtól.

Miközben a színésznő menetrendje tökéletesen megfelelnek elvárásainak, hangot ad annak is, hogy tünde karaktere, Tauriel nem jelenik meg Tolkien történetében.

- Igen, a mai napig nagyon aggaszt, hogy mi lesz mikor a nézők megtekintik a filmet és meglátnak engem, a fekete foltot - mondta Lilly. - Tudom, hogy mennyire hajthatatlanok tudnak lenni a könyvhű rajongók, hiszen jómagam is az vagyok. Mégis felnőttként újra olvasva a Hobbitot látom, hogy a filmkészítők miért gondolták, hogy szükséges pár új karaktert beletenni... főleg ami a női karaktereket illeti! A Hobbit egyetlen női karaktert sem tartalmaz, és nagyon lineáris, mely tökéletesen megfelel egy gyermek meséhez. Peter Jackson (rendező), Fran Walsh (forgatókönyv író) és Philippa Boyens (forgatókönyv író) tökéletes összhangba hozták Tolkien történetéhez a filmet, s mégis olyan, mintha hozzátettek volna egy harmadik dimenziót az amúgy két dimenziós történethez."

/Saját fordítás! Elviheted, de tüntesd fel a forrást!/

2011.09.25. 15:38, Fawkes

Orlando Bloom szerencsének mondhatja magát, amiért még él

Forrás: NapiÁszOnline.hu
Orlando Bloom Model Miranda Kerr (L) and actor Orlando Bloom attend Global Green USA's 15th Annual Millennium Awards at the Fairmont Miramar Hotel and Bungalows on June 4, 2011 in Santa Monica, California.
Tizenhárom évvel ezelőtt Orlando Bloom nagyon közel járt ahhoz, hogy elveszítse életét és karrierjét.

"Amikor pár barátommal megpróbáltunk felmászni a tetőre az ereszcsatornán keresztül, akkor hirtelen az eresz összeomlott és körülbelül háromemeletnyit zuhantam. Az esés következtében több csigolyám is eltört. Négy napig nem tudtam mozogni, lebénultam." Meséli Bloom.

"Hálás vagyok, hogy még élek!" Orlando most 34 éves, több mint 18 hónap kellett ahhoz, hogy újra fájdalom nélkül tudjon mozogni és újra elindítsa színészi karrierjét. Láthattuk is a 2001-es Gyűrűk Urában, amiben már hibátlanul alakít.

"Mindig dolgoztatom a hátam, hogy formában legyen." Árulta el a Brit csillag. "Semmiben sem szokott akadályozni, viszont mindig ott lebeg a szemem előtt, hogy ez egy igazán komoly figyelmeztetés volt az élettől." De talán ez segítette hozzá, hogy feleségül vegye a szupermodell Miranda Kerr-t, aki szintén megváltoztatta életét. "A félelem nem a barátom! De talán ez kellett, ahhoz, hogy sokkal tudatosabban gondolkodjak és cselekedjek, viszont nem tudok nem élni, mert ez vagyok Én, és ha ez nem lenne, akkor elveszíteném kreativitásomat is." Nyilatkozta a Mens Health-nek.

2011.09.25. 14:38, Fawkes

Hobbit Part 1 - stáblista...

Nos a Hobbit Part 1, azaz a Hobbit - Egy Váratlan Utazás című film még igencsak messze van, de a stáblista már így is elég terjedelmes, úgyhogy úgy gondoltam, egy kicsit bemutatnám, hogy milyen sztárok alakítják majd a nagyobb szerepeket:

A főszerepet természetesen nem alakíthatja a Gyűrűk Urából megismert Bilbót megformáló Ian Holm, bár hozzáteszem öreg babóként azért fel fog tűnni feltételezhetően egy epilógus részben Frodóval, azaz Elijah Wooddal. Épp ezért egy fiatalabb színészt kellett keresniük, s Martin Freemanre esett a választásuk, aki a rendező, Peter Jackson szerint is remek Zsákos Bilbó lesz. Freemant mellesleg ismerhetitek például a Wild Targetből vagy a nagy sikernek örvendő BBC Sherlock sorozatból.

http://images4.fanpop.com/image/photos/15100000/Benedict-benedict-cumberbatch-15180972-100-100.jpg

Hamár a Sherlocknál tartunk, a gonosz sárkány, Smaugot Benedict Cumberbatch fogja szinkronizálni, aki Freeman-Watson mellett alakította Holmest a BBC filmekben. És hogy még egy Sherlock Holmes-os színészt említsek: Stephen Fry fogja alakítani a Tóváros kissé önző urát, s akit majd a decemberben megjelenő Guy Ritchie-féle Sherlock Holmes 2-ben is láthattok majd. A színészt persze sok más filmből is ismerhetitek, mint a V, mint Vérbosszú, 001 - Az első bevetés, Alice Csodaországban, St. Trinian's - Nem apácazárda, vagy épp a híres Egy kis Fry és Laurie komédia sorozatból.

A nagy visszatérőket már korábban említettem, így Elijah (Frodó) és Ian (öreg Bilbó) mellett feltűnik majd Sir Ian McKellen (Gandalf), Cate Blanchett (Galadriel), Orlando Bloom (Legolas), Hugo Weaving (Elrond), Andy Serkis (Gollam) és Christopher Lee (Sarumán) is. Persze közülük a történet szerint csak Gandalfnak, Elrondnak és Gollamnak kellene csak feltűnnie. A többiek szerepe rejtély.

De a történetben nem is ők a lényeges szereplők, hanem a 13 törp, akik a következő színészek formálnak meg: Richard Armitage (Thorin), Ken Stott (Balin), Graham McTavish (Dwalin), Aidan Turner (Kili), Dean O'Gorman (Fili), Adam Brown (Ori), Jed Brophy (Nori), Mark Hadlow (Dori), Peter Hambleton (Gloin), John Callen (Oin), William Kircher (Bifur), James Nesbitt (Bofur), Stephen Hunter (Bombur).

És persze nem csak törpök, hanem emberek is feltűnnek, így Luke Evans alakítja majd a hős Bardot, Brian Blessed kapta Dain törp király szerepét, illetve a történetben nem szereplő Legolas apját (a javításért köszönet Dórinak, és elnézést, de a Hobbitot nem rég olvastam el először, így ebben a témában még nem vagyok elég tájékozott), Thranduilt formálja meg Lee Pace, illetve Evangeline Lilly a gyönyörű, de annál ismeretlenebb Tauriel tündelányt személyesíti meg.

Ők volnának a legfontosabb szereplők, de persze sok-sok más tünde, ember, törp valamint kobold is megjelenik majd, a teljes stáblistát az IMDB-n megtaláljátok ide kattintva!

2011.09.24. 11:18, Fawkes

Blanchett, Tyler és Weaving képek

Cate Blanchettről (Galadriel) készült néhány kép a Sydney Theatre Company 2012-es szezonjához, s talán nem nehéz kitalálni, hogy Ausztráliában, Sydneyben kapta le a kamera Andrew Uptonnal és Tim McKeough-gal:

http://www2.pictures.zimbio.com/gi/Cate+Blanchett+Sydney+Theatre+Company+2012+TczOZ7Gr8JLl.jpg http://www4.pictures.zimbio.com/gi/Cate+Blanchett+Sydney+Theatre+Company+2012+g4wP8K82645l.jpg http://www1.pictures.zimbio.com/gi/Cate+Blanchett+Sydney+Theatre+Company+2012+HjAXwsp_R1Jl.jpg http://www3.pictures.zimbio.com/gi/Cate+Blanchett+Sydney+Theatre+Company+2012+SeDF9pNfLIAl.jpg

Itt van továbbá pár régebbi (szeptemberi) kép Liv Tylerről (Arwen), az első sorozat a New York-i lakásánál készültek, a másodikon fiával láthatjuk New York utcáin, a harmadikon szintén a város utcáin bevásárló körúton:

És néhány kép Hugo Weavingról (Elrond) is megjelent, aki jelenleg is a Cloud Atlas című filmjét forgatja. A sci-fiben olyan sztárok is feltűnnek majd, mint Halle Berry, Tom Hanks, Jim Broadbent vagy Hugh Grant. A Cloud Atlas várhatóan jövőév októberében fog a mozikba kerülni:

http://www4.pictures.zimbio.com/gi/Hugo+Weaving+Streets+Glasgow+Prepared+Ahead+Fu1JhjqY33tl.jpg Hugo Weaving Hugo Weaving arrives on set of Holywood film Cloud Atlas being filmed in Glasgow on September 15, 2011 in Glasgow, Scotland. The city council has closed off a series of streets as Glasgow prepares to double for San Francisco for a scene which will include Hale Berry and Hugo Weaving. Hugo Weaving Hugo Weaving arrives on set of Holywood film Cloud Atlas being filmed in Glasgow on September 15, 2011 in Glasgow, Scotland. The city council has closed off a series of streets as Glasgow prepares to double for San Francisco for a scene which will include Hale Berry and Hugo Weaving.

"Halle Berry Glasgow-ba érkezett a David Mitchell Cloud Atlas (A felhőatlasz) című regényéből készülő film forgatására. A felhőatlasz idén már a második nagyszabású, hollywoodi sztárokat felvonultató produkció, amelyet a skót városban forgatnak - emlékeztetett pénteken a BBC hírportálja. A glasgow-i jelenetek felvétele péntektől vasárnapig tart, majd szeptember 26-án ismét a városban dolgozik a stáb. A nagy költségvetésű német produkcióban Hugh Grant, Tom Hanks, Hugo Weaving, Susan Sarandon, Ben Whishaw és Jim Broadbent is szerepet vállalt. Az alkotást a Mátrix-filmekkel híressé vált Andy és Lana (Larry) Wachowski, valamint Tom Tykwer jegyzi rendezőként. A 2004-ben megjelent és bestsellerré vált regény több szálon fut, több helyszínen játszódik és időben a 19. századtól a közeli apokaliptikus jövőig terjed. Skócia után Spanyolországban és Németországban folytatja a munkát a stáb - írta az MTI."

/Forrás: Velvet.hu/

2011.09.24. 10:20, Fawkes

Jimmy Kimmel show, Torontói Film Fesztivál - The Day és A Dangerous Method, Ballet Fall Gala

Bár az oldalnak van galériája (csak így az oldalon belül, nem külön) annyit biztosan állíthatok, hogy nincs időm minden képet feltölteni... ezért főként csak Gyűrűk Urás és Hobbitos Gallery-ként fog működni, minden egyéb más képet, más forrásból fogtok elérni. Így például az alábbiakat:

Itt van néhány kép Elijah Woodról (Frodó), akit még szeptember elején a Jimmy Kimmel showba invitálták meg:

Egy rajongói és egy tv videót is találtok erről:

Valamint három részben meg is nézhetitek magát a Jimmy Kimmel showt is:

Aztán néhány kép Dominic Monaghanről (Trufa) is megjelent, aki szeptember 15-én megjelent a Torontoi Film Fesztiválon, a The Day című film premierjén, hiszen jómaga Rickként szerepel a thrillerben:

Valamint másnap a Torontoi reptéren kapták lencsevégre:

Nem Dominic volt az egyetlen Gyűrűk Urás sztár a Torontói Film Fesztiválon, ugyanis őelőtte néhány nappal Viggo Mortensen (Aragorn) is feltűnt, akinek pedig A Dangerous Method című filmje debütált:

http://www3.pictures.zimbio.com/pc/Viggo+Mortensen+Sarah+Gadon+attends+premiere+uYs5O-UBmrsl.jpg Viggo Mortensen Keira Knightley and co-star Viggo Mortensen link hands at the premiere of "Dangerous Method" at the Toronto Film Festival. Viggo Mortensen Keira Knightley and co-star Viggo Mortensen link hands at the premiere of "Dangerous Method" at the Toronto Film Festival.

És tegnap Liv Tyler (Arwen) tűnt fel New Yorkban a Ballet Fall Gálán, ahol csodaszép ruhában kapták lencsevégre a színésznőt:

2011.09.23. 18:36, Fawkes

Hobbit vs Hobbit - avagy Elijah Wood kontra Dominic Monaghan

Eszméletlen ez a két videó... nem is tudok ennél többet mondani, csak nézzétek meg őket:

"Az idei évi Fantastic Fest ismét megrendezte a Fantasztikus Vitákat, melyekben filmesek, kritikusok és hírességek csapnak össze egymás ellen két részes csata keretében, s majd a dobogós vita végül a box ringben dől el. Az első vitákat szombat este rendezik meg Texasban, ahol olyan nagyszerű egyéniségek jelennek meg, mint Elijah Wood (Frodó) és Dominic Monaghan (Trufa) a Gyűrűk Ura trilógiából, s bemutatnak egy hobbit bunyót. A kihívás videókat már meg is nézhetitek."

/Saját fordítás! Elviheted, de a forrást tüntesd fel!/

2011.09.23. 17:45, Fawkes
 

Hírek,információk,érdekességek a Super Mario világából.Ismertetõk,leírások,játéktesztek. Folyamatosan megújuló tartalom.    *****    STAR STABLE ONLINE BLOG - Kattints ha te is játszol a játékkal, vagy csak érdekel :) Puszi Daisy    *****    ANEZKABLOG megnyitotta kapuit, ahol a valódi, õszinte életét, véleményét olvashatjátok el!    *****    Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    ♛ ANELIATH ☉ varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!    *****    Hamarosan, karácsony:rendelj, születési, elõrejelzési, párkapcsolati, fogamzási,hold horoszkópot, biotérképet ajándékba!    *****    szekelyhirdeto