°|° Lothlórien °|° Egy Titokzatos Világ a Gyűrűk Ura Trilógiáról °|° Hobbit 3. - Az öt sereg csatája - 2014.12.17. °|°

Üdvözlünk a Lothlorien.gp oldalon! A témája a méltán népszerű és közismert J.R.R. Tolkien Gyűrűk Ura világa. Egyaránt foglalkozik a Hobbit és Gyűrűk Ura könyvekkel és Peter Jackson által rendezett filmjeivel. Az oldal 2011.09.22.-én nyitott, egyazon napon mikor Zsákos Bilbó és Zsákos Frodó ünnepli születésnapját. Nézz körbe, ismerd meg a filmek és könyvek világát! 

Fawkes & TheGrey
Ring & Leaf Elite

21/08 szabad hely.

Képre vár: argentin-sorozatok.gp, shingekinokyojin.hu,

 
Friss

Hobbit Part 1 - stáblista...

Nos a Hobbit Part 1, azaz a Hobbit - Egy Váratlan Utazás című film még igencsak messze van, de a stáblista már így is elég terjedelmes, úgyhogy úgy gondoltam, egy kicsit bemutatnám, hogy milyen sztárok alakítják majd a nagyobb szerepeket:

A főszerepet természetesen nem alakíthatja a Gyűrűk Urából megismert Bilbót megformáló Ian Holm, bár hozzáteszem öreg babóként azért fel fog tűnni feltételezhetően egy epilógus részben Frodóval, azaz Elijah Wooddal. Épp ezért egy fiatalabb színészt kellett keresniük, s Martin Freemanre esett a választásuk, aki a rendező, Peter Jackson szerint is remek Zsákos Bilbó lesz. Freemant mellesleg ismerhetitek például a Wild Targetből vagy a nagy sikernek örvendő BBC Sherlock sorozatból.

http://images4.fanpop.com/image/photos/15100000/Benedict-benedict-cumberbatch-15180972-100-100.jpg

Hamár a Sherlocknál tartunk, a gonosz sárkány, Smaugot Benedict Cumberbatch fogja szinkronizálni, aki Freeman-Watson mellett alakította Holmest a BBC filmekben. És hogy még egy Sherlock Holmes-os színészt említsek: Stephen Fry fogja alakítani a Tóváros kissé önző urát, s akit majd a decemberben megjelenő Guy Ritchie-féle Sherlock Holmes 2-ben is láthattok majd. A színészt persze sok más filmből is ismerhetitek, mint a V, mint Vérbosszú, 001 - Az első bevetés, Alice Csodaországban, St. Trinian's - Nem apácazárda, vagy épp a híres Egy kis Fry és Laurie komédia sorozatból.

A nagy visszatérőket már korábban említettem, így Elijah (Frodó) és Ian (öreg Bilbó) mellett feltűnik majd Sir Ian McKellen (Gandalf), Cate Blanchett (Galadriel), Orlando Bloom (Legolas), Hugo Weaving (Elrond), Andy Serkis (Gollam) és Christopher Lee (Sarumán) is. Persze közülük a történet szerint csak Gandalfnak, Elrondnak és Gollamnak kellene csak feltűnnie. A többiek szerepe rejtély.

De a történetben nem is ők a lényeges szereplők, hanem a 13 törp, akik a következő színészek formálnak meg: Richard Armitage (Thorin), Ken Stott (Balin), Graham McTavish (Dwalin), Aidan Turner (Kili), Dean O'Gorman (Fili), Adam Brown (Ori), Jed Brophy (Nori), Mark Hadlow (Dori), Peter Hambleton (Gloin), John Callen (Oin), William Kircher (Bifur), James Nesbitt (Bofur), Stephen Hunter (Bombur).

És persze nem csak törpök, hanem emberek is feltűnnek, így Luke Evans alakítja majd a hős Bardot, Brian Blessed kapta Dain törp király szerepét, illetve a történetben nem szereplő Legolas apját (a javításért köszönet Dórinak, és elnézést, de a Hobbitot nem rég olvastam el először, így ebben a témában még nem vagyok elég tájékozott), Thranduilt formálja meg Lee Pace, illetve Evangeline Lilly a gyönyörű, de annál ismeretlenebb Tauriel tündelányt személyesíti meg.

Ők volnának a legfontosabb szereplők, de persze sok-sok más tünde, ember, törp valamint kobold is megjelenik majd, a teljes stáblistát az IMDB-n megtaláljátok ide kattintva!

2011.09.24. 11:18, Fawkes

Blanchett, Tyler és Weaving képek

Cate Blanchettről (Galadriel) készült néhány kép a Sydney Theatre Company 2012-es szezonjához, s talán nem nehéz kitalálni, hogy Ausztráliában, Sydneyben kapta le a kamera Andrew Uptonnal és Tim McKeough-gal:

http://www2.pictures.zimbio.com/gi/Cate+Blanchett+Sydney+Theatre+Company+2012+TczOZ7Gr8JLl.jpg http://www4.pictures.zimbio.com/gi/Cate+Blanchett+Sydney+Theatre+Company+2012+g4wP8K82645l.jpg http://www1.pictures.zimbio.com/gi/Cate+Blanchett+Sydney+Theatre+Company+2012+HjAXwsp_R1Jl.jpg http://www3.pictures.zimbio.com/gi/Cate+Blanchett+Sydney+Theatre+Company+2012+SeDF9pNfLIAl.jpg

Itt van továbbá pár régebbi (szeptemberi) kép Liv Tylerről (Arwen), az első sorozat a New York-i lakásánál készültek, a másodikon fiával láthatjuk New York utcáin, a harmadikon szintén a város utcáin bevásárló körúton:

És néhány kép Hugo Weavingról (Elrond) is megjelent, aki jelenleg is a Cloud Atlas című filmjét forgatja. A sci-fiben olyan sztárok is feltűnnek majd, mint Halle Berry, Tom Hanks, Jim Broadbent vagy Hugh Grant. A Cloud Atlas várhatóan jövőév októberében fog a mozikba kerülni:

http://www4.pictures.zimbio.com/gi/Hugo+Weaving+Streets+Glasgow+Prepared+Ahead+Fu1JhjqY33tl.jpg Hugo Weaving Hugo Weaving arrives on set of Holywood film Cloud Atlas being filmed in Glasgow on September 15, 2011 in Glasgow, Scotland. The city council has closed off a series of streets as Glasgow prepares to double for San Francisco for a scene which will include Hale Berry and Hugo Weaving. Hugo Weaving Hugo Weaving arrives on set of Holywood film Cloud Atlas being filmed in Glasgow on September 15, 2011 in Glasgow, Scotland. The city council has closed off a series of streets as Glasgow prepares to double for San Francisco for a scene which will include Hale Berry and Hugo Weaving.

"Halle Berry Glasgow-ba érkezett a David Mitchell Cloud Atlas (A felhőatlasz) című regényéből készülő film forgatására. A felhőatlasz idén már a második nagyszabású, hollywoodi sztárokat felvonultató produkció, amelyet a skót városban forgatnak - emlékeztetett pénteken a BBC hírportálja. A glasgow-i jelenetek felvétele péntektől vasárnapig tart, majd szeptember 26-án ismét a városban dolgozik a stáb. A nagy költségvetésű német produkcióban Hugh Grant, Tom Hanks, Hugo Weaving, Susan Sarandon, Ben Whishaw és Jim Broadbent is szerepet vállalt. Az alkotást a Mátrix-filmekkel híressé vált Andy és Lana (Larry) Wachowski, valamint Tom Tykwer jegyzi rendezőként. A 2004-ben megjelent és bestsellerré vált regény több szálon fut, több helyszínen játszódik és időben a 19. századtól a közeli apokaliptikus jövőig terjed. Skócia után Spanyolországban és Németországban folytatja a munkát a stáb - írta az MTI."

/Forrás: Velvet.hu/

2011.09.24. 10:20, Fawkes

Jimmy Kimmel show, Torontói Film Fesztivál - The Day és A Dangerous Method, Ballet Fall Gala

Bár az oldalnak van galériája (csak így az oldalon belül, nem külön) annyit biztosan állíthatok, hogy nincs időm minden képet feltölteni... ezért főként csak Gyűrűk Urás és Hobbitos Gallery-ként fog működni, minden egyéb más képet, más forrásból fogtok elérni. Így például az alábbiakat:

Itt van néhány kép Elijah Woodról (Frodó), akit még szeptember elején a Jimmy Kimmel showba invitálták meg:

Egy rajongói és egy tv videót is találtok erről:

Valamint három részben meg is nézhetitek magát a Jimmy Kimmel showt is:

Aztán néhány kép Dominic Monaghanről (Trufa) is megjelent, aki szeptember 15-én megjelent a Torontoi Film Fesztiválon, a The Day című film premierjén, hiszen jómaga Rickként szerepel a thrillerben:

Valamint másnap a Torontoi reptéren kapták lencsevégre:

Nem Dominic volt az egyetlen Gyűrűk Urás sztár a Torontói Film Fesztiválon, ugyanis őelőtte néhány nappal Viggo Mortensen (Aragorn) is feltűnt, akinek pedig A Dangerous Method című filmje debütált:

http://www3.pictures.zimbio.com/pc/Viggo+Mortensen+Sarah+Gadon+attends+premiere+uYs5O-UBmrsl.jpg Viggo Mortensen Keira Knightley and co-star Viggo Mortensen link hands at the premiere of "Dangerous Method" at the Toronto Film Festival. Viggo Mortensen Keira Knightley and co-star Viggo Mortensen link hands at the premiere of "Dangerous Method" at the Toronto Film Festival.

És tegnap Liv Tyler (Arwen) tűnt fel New Yorkban a Ballet Fall Gálán, ahol csodaszép ruhában kapták lencsevégre a színésznőt:

2011.09.23. 18:36, Fawkes

Hobbit vs Hobbit - avagy Elijah Wood kontra Dominic Monaghan

Eszméletlen ez a két videó... nem is tudok ennél többet mondani, csak nézzétek meg őket:

"Az idei évi Fantastic Fest ismét megrendezte a Fantasztikus Vitákat, melyekben filmesek, kritikusok és hírességek csapnak össze egymás ellen két részes csata keretében, s majd a dobogós vita végül a box ringben dől el. Az első vitákat szombat este rendezik meg Texasban, ahol olyan nagyszerű egyéniségek jelennek meg, mint Elijah Wood (Frodó) és Dominic Monaghan (Trufa) a Gyűrűk Ura trilógiából, s bemutatnak egy hobbit bunyót. A kihívás videókat már meg is nézhetitek."

/Saját fordítás! Elviheted, de a forrást tüntesd fel!/

2011.09.23. 17:45, Fawkes

Hobbit - avagy miről is szól a történet?

Nos, úgy gondolom első ízben a Hobbitról kellene beszélnem egy keveset... a Gyűrűk Ura trilógiáról azt hiszem nincs olyan ember, aki ne hallott volna. Azonban a Hobbit már más... épp ezért szeretném egy kicsit bemutatni.

A Hobbit, mint a Gyűrűk Ura trilógia is, J.R.R.Tolkien műve, méghozzá ezt tekinthetjük a népszerű trilógia előzmény történetének. Ez a könyv ugyanis Bilbó fiatal korának egy jeles szakaszát mutatja be, amikor 13 törppel és Gandalf kíséretében útra kel és kisebb-nagyobb kalandokat átélve felkeresnek egy sárkányt, Smaugot. A Hobbitban (melyet amúgy ismerhettek Babónak is) ismerhetjük meg Bilbó és Gollam gyűrűs kalandjának pontos történetét is. Megjegyezném, én is mostanság olvastam el a könyvet, s csak ajánlani tudom.

A filmről is lehet egy-két dolgot tudni, először is, hogy két részben filmesítik meg a történetet. Az első rész 2012. december 14-én, míg a második 2013. december 13-án jelenik meg... mint láthatjátok, igen messze van még e két dátum, de addig is reméljük minél több infót megtudhatunk.

Amióta megy a forgatás, természetesen sok minden kiderült, de maradéktalanul visszamenőleg ezt nem tudnám felsorolni. Azért egy-két lényeges pontot megemlítenék: így például, a könyvtől eltérően a filmben megjelenik majd Galadriel, Legolas valamint Frodó is a hírek szerint. Frodóról úgy tudom, az öreg Bilbóval lesz egy jelenete, mely szerintem egy amolyan epilógus rész lesz a második film végén. Legolas, azaz Orlando Bloom pedig néhány perces jelenetért több milliós gázsit kap. Természetesen a nagy visszatérők közé tartozik Gandalf mellett Elrond is.

Érdekesség, hogy például Galadrielt azért teszik bele a filmbe, hogy a nemek arányát megnöveljék, ugyanis tudni kell, hogy a Hobbit könyvben lényegében egy női karakter sem jelenik meg. Ezzel együtt egy teljesen ismeretlen tündelány szerepe is feltűnik majd, melyet Evangeline Lilly alakít majd (a színésznőt a legtöbben a Lostból ismerhettek).

Nos igazából hirtelenjében ennyit tudnék megosztani veletek, amit tudok ajánlani az a következők:

2011.09.22. 19:41, Fawkes

Üdvözlégy mellon!

Sziasztok! Bemutatkoznék azoknak, akik még esetleg nem ismernének a GPortalról: Fawkes vagyok, s már kb 7-8 éve boldogítom ezt a tárhelyet. Többek között a Transportus.gp, a Sherlock-Holmes.gp és a Magic-Birds.gp oldalakról ismerhettek.

Mint láthatjátok, ez pedig egy újabb oldalam lenne, mely ma hivatalosan is megnyitja kapuit. A Lothlorien.gp, azt hiszem nem nehéz kitalálni, főként a Gyűrűk Ura trilógiával foglalatoskodik (filmmel és könyvvel egyaránt), valamint - mivel ma már sajnos nincs túl sok hír a népszerű Tolkien trilógiáról - a hamarosan megfilmesített Hobbit kétrészes felvonásról fogtok kapni infókat.

Szeretném leszögezni, hogy idén kezdtem meg egyetemi éveimet, s ez annyit tesz, hogy szabadidőm jócskán megcsappant - aki ismer, az most elcsodálkozhat, hogy akkor miért nyitok meg egy negyedik oldalt, ugyanakkor azt is tudhatjátok rólam, hogy én vagyok a kitartó szerkesztők mintaképe... Harry Potteres témában megszakítás nélkül (csak egy költözés lépett be egyszer) több mint 7 éve szerkesztem.

De ez nem tartozik ide, a fő, hogy erre az oldalra azokat várom nagy szeretettel, akik odáig vannak Tolkien műveiért. Én személy szerint imádom őket, ezért is gondoltam, hogy lépek - ugyanis szomorúan látom, hogy a magyar Gyűrűk Urás lapok száma igen csekély, s azoké akik rendszeresen beszámolnak a friss hírekről, még kevesebb. Én szeretném megtörni ezt, s ígérem, ahogy időm és többi oldalam engedi, úgy hozom majd a híreket: a Hobbit filmek fejleményei mellett gyakran olvashattok majd egy-egy cikket a GyU-s színészek egyéb filmjeiről is, ezzel kiegészítve a híráradatot.

Ami a tartalmat illeti, most még elég csekély, s nem is tudom megígérni, hogy hamarosan többet láthattok majd itt, mivel tanulmányaim ezt nem igazán engedik. Ettől függetlenül azért valamit találhattok már, de igazából véve, csak az avatar részleg bővelkedik mennyiségi tartalomban. Ez azért van, mert pontosan 1 évvel ezelőtt hoztam létre, mikor megfogant a fejemben, hogy szeretnék egy ilyen oldalt. Tudom, 1 év hosszú idő és már réges rég bemutathattam volna, de ezt azért nem tettem, mert a mai nap egy jeles nap... s mivel 1 évvel ezelőtt is ez a nap volt - hozzáteszem teljesen véletlenül - ezért mindenképp ezzel a jeles eseménnyel akartam debütálni. Egy Gyűrűk Ura fannak gondolom mondanom sem kell: Ma van Bilbó és Frodó születésnapja, melyhez sok sok gratulációt kívánok!

Ezzel most le is zárnám a nyitó beszédemet... remélem, hogy megszeretitek majd az oldalt, és higgyétek el, hozzám érdemes bejárni a friss hírekért! S ezennel akkor hivatalosan is megnyitom az oldalt!

Lothlorien.gp

2011.09.22. 18:01, Fawkes
Elejére | Újabbak | Régebbiek | Végére |
 

Egy horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek értelmezni amit látsz, de a döntés a tiéd!    *****    Születési horoszkóp, elõrejelzés, gyermektervezés,párkapcsolati elemzés,biotérkép készítés diplomás asztrológustól.Itt!    *****    Részletes személyiség és sors analízis diplomás asztrológustól,szóban és írásban, nagyon kedvezõ áron.Ne hagyd ki! Katt!    *****    Szélessávú Honlap Debreceni ingatlanok, még több elérhetõ telefonos egyeztetés után www.simonyiingatlan.gportal.hu    *****    Támogasd adománygyûjtéseinket! Ajánld fel szervezetünknek az adód 1%-kot! Hogyan segíthetsz? Nézd meg a portálon.    *****    Érdekel az egészséges életmód, mozgás és táplálkozás? A Kit Fit oldal megnyitotta kapuit. Életmód, egészség, fitnesz....    *****    Szia! Ismered az mta nevezetû játékot? Biztos unod a folyamatos external módos gazdagrp szervereket. Nálunk a helyed!    *****    Blogom, Új olvasóit keresi. Ha Szereted a a mangákat, filmajánlót, verseket és még sorolohatnám. Akkor itt a helyed.    *****    Költöztetés bútorszállítás    *****    Mysteries of the Night ~ Az éjszaka misztériumai csak arra várnak, hogy felfedezd õket. ~ mysteriesofthenight.hu    *****    Nedves levegõ? Fõzéskor nehéz a levegõ? -- 5 kérdés a páraelszívókról -- FAVI páraelszívók    *****    Párásodik a lakás? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról    *****    Konyhai páraelszívók kicsit másképp, mint mások - FAVI    *****    Részletes 20-25 oldalas személyiség és sors analízis diplomás asztrológustól,ha érdekel, kattints és nézz körül nálam!!!    *****    A Hundredmoors célja az, hogy hiánycikknek számító LGBTQ+ témákkal színesítse a magyar blogszférát.    *****    A csillagjövõ asztrológia portálon,nagyon sok,asztrológiai, ezoterikus anyag valamint szoftverek találhatóak,mind Neked!    *****    A horoszkóp fontos információk összessége,rendeld meg most és 3 év elõrejelzés és egy Hold horoszkóp lesz az ajándékod!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,fontos,hogy belenézz,ha most rendeled meg,ajándékod + 3 év elõrejelzés és egy Hold horoszkóp!    *****    Pára? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról - KADD IDE!    *****    Pára? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról - KADD IDE!