°|° Lothlórien °|° Egy Titokzatos Világ a Gyűrűk Ura Trilógiáról °|° Hobbit 3. - Az öt sereg csatája - 2014.12.17. °|°

Üdvözlünk a Lothlorien.gp oldalon! A témája a méltán népszerű és közismert J.R.R. Tolkien Gyűrűk Ura világa. Egyaránt foglalkozik a Hobbit és Gyűrűk Ura könyvekkel és Peter Jackson által rendezett filmjeivel. Az oldal 2011.09.22.-én nyitott, egyazon napon mikor Zsákos Bilbó és Zsákos Frodó ünnepli születésnapját. Nézz körbe, ismerd meg a filmek és könyvek világát! 

Fawkes & TheGrey
Ring & Leaf Elite

21/09 szabad hely.

Képre vár: argentin-sorozatok.gp,

 
Friss

The Lord of the Rings: War in the North - Játékteszt

Forrás: Játékok.hu

A Gyűrűk Ura univerzuma már számtalan videojátékot megihletett a múltban, de egy igazi szerepjáték még váratott magára a J.R.R. Tolkien által megálmodott világban. Eddig!

Amikor híre ment annak, hogy 2011-ben várhatóan egy klasszikus értelemben vett, elsősorban a hardcore játékosoknak szánt szerepjáték készülődik a Gyűrűk Ura alapján, nagyon sok játékos elkezdett bizakodni. A The Lord of the Rings Online kivételével ugyanis egy kezünkön meg tudjuk számolni – és nem is kell hozzá az összes ujjunk –, hogy hány olyan cím készült az egyik legnépszerűbb fantáziavilágban, amelyiket szégyenkezés nélkül oda lehetne tenni a könyvek és a filmtrilógia mellé. Amikor kiderült, hogy a munkálatokat a Snowblind Studios végzi majd, sikerült ugyan kicsit megijednünk, hiszen bár nekik köszönhetjük a Baldur’s Gate: Dark Alliance-ot és a Champions of Norrath-ot, ez referenciának igencsak kevésnek bizonyult. További problémákat vetett fel, hogy a csapat már lassan 5 éve nem fejlesztett felsőkategóriás címet, PC-s játékot pedig tulajdonképpen még egyáltalán. Egy jó elgondolás mellé tehát rozoga lábakon álló megvalósítási folyamat várt. Lássuk mi sült ki mindebből!

JÁTÉKOK - The Lord of the Rings: War in the North - Játékteszt

Azt már annak idején a bejelentésből megtudtuk, hogy a War in the North nagyon helyes elgondolás alapján nem a filmek által elmesélt történetet fogja újra feleleveníteni számunkra. Ez elsősorban azért szerencse, mert amennyiben valamit betűre pontosan feldolgoznak, az egyenlő azzal, hogy szabadságunk elveszik, döntéseink következményeit pedig előre ismerjük, tehát a sztori meglepetésfaktora nullára redukálódik. A játékban így a trilógia első kötetében megtalálható gyűrű háborúját élhetjük át, de sokkal inkább csak járhatjuk körül, a Snowblind Studios ugyanis saját kezébe vette az irányítást és egy saját szálon futó történetet mesél el nekünk. Ez a sztori nagyon gyakran keresztez majd olyan eseményeket, amelyeket az univerzumot felületesen ismerő játékosok is ismerni fognak, sőt mi több, gyakran találkozunk olyan ismert szereplőkkel, mint Gandalf, Frodó, Bilbó vagy éppen rögtön az indítás után feltűnő Aragorn. Történetünk főhősei ezúttal mégsem ők lesznek, hanem név szerint Eradan, Farin és Andriel, akik közül egyet választva máris nekiindulhatunk a kampánynak. Hogy a másik két karaktert a mesterséges intelligenciára bízzuk-e vagy keresünk hozzájuk társakat, az csak rajtunk áll, mindenesetre ezúttal is érvényes a közhely, miszerint jobban járunk, ha nem hagyatkozunk gépek segítségére.

JÁTÉKOK - The Lord of the Rings: War in the North - Játékteszt

Merthogy rögtön egy negatívummal indítsam játéktesztünket, a mesterséges intelligencia az egész játék egyik legnagyobb gyengéje. Ugyan társaink folyamatosan ott vannak mellettünk, harcolnak és védenek is minket, de mégis elvárják azt, hogy ott legyünk és beleavatkozzunk a történésekbe – ritkán fognak például önállóan megölni egy ellenfelet –, egyszóval saját gondolatuk nem sok van. Ez igaz az ellenfelekre is, akik a leginkább a túlerőre hagyatkoznak, sem fedezékeket, sem egyebeket nem használnak, csak támadnak, ahányan vannak. Természetesen ettől még lehet jó a játék menete és az igazat megvallva, az is lett, de feltehetően nem úgy, ahogyan azt a legtöbben elvárták volna. Ha ugyanis kimondjuk azt a szót, hogy szerepjáték, akkor a legtöbbünknek nyilván a The Witcher, a Gothic vagy egyéb hasonló sorozatok nevei ugranak be. Magyarán adott egy óriási bejárható világ, amelyet keresztül-kasul bejárhatunk, óriási szabadságunk van, számtalan döntéskényszerbe kerülünk és így tovább. Nos, a War in the North sajnos egyáltalán nem erre a sémára épül fel. Adott ugyan egy központi terület, Bree városa, ahol járkálhatunk erre-arra, beszélgethetünk ezzel-azzal és vásárolhatunk vagy eladhatunk ezt-azt, de amint elvállalunk egy küldetést, a kapuhoz érve nem a nagy bejárható világ, hanem egy rendkívül lineáris pálya fog elénk tárulni, akárcsak például Hunted: The Demon’s Forge vagy sokkal inkább a RAGE esetében.

JÁTÉKOK - The Lord of the Rings: War in the North - Játékteszt

A játék tehát csak finoman nevezhető színtiszta RPG-nek, sokkal inkább egy olyan akciójátéknak, amiben akadnak szerepjátékos elemek is. Ezt a részt érdemes két részre osztani, egyszóval lássuk első ízben a program harcolós oldalát. Amint azt néhány sorral fentebb említettem, a küldetések kivétel nélkül egy hosszúra nyúlt, lineáris pályára repítenek minket. Ez annyit jelent, hogy nem sok választásunk van, amennyiben harcra kerül a sor, a goblinok és egyéb lények – valamint azok különböző válfajai – gyakran fáradtságot nem ismerve, szinte kifogyhatatlanul özönlenek ránk, a mi dolgunk pedig csak annyi lesz, hogy az „üsd-vágd, nem apád” elvet követve aprítjuk őket. Karaktertől függően vagy nagyon erősek leszünk a közelharcban (Farin a törp), netán a varázslatban (Andriel az elf) vagy akár a kardforgatásban és az íjászatban (Eradan az ember). Bármelyik kasztot is választjuk, a csatározás szüntelen lesz, ámbár a pályákat színesíti majd néhány izgalmas részlet, így főellenfelek vagy olyan helyzetek, amelyek megszakítják a monoton összecsapásokat. A küzdelmek során egyébiránt használhatunk majd varázslatokat is, így lesz például olyan lehetőségünk, hogy egy nagyobb sast uszítsunk támadóinkra, de gyűjtögethetünk is a pályákon, így fahordókat szétverve vagy kincses ládikókat kinyitva találhatunk magunknak újabb nyílvesszőket, életesszenciát vagy éppen egy újabb páncéldarabot. A küzdelmek ugyan a sokadig küldetés után már kezdenek kicsit monotonná válni – köszönhetően az egércsapkodós kivitelezésnek –, de az újabb fegyverek, a váltakozó ellenfelek és a sodró történet képes némileg feledtetni velünk ezt a rossz tulajdonságot.

JÁTÉKOK - The Lord of the Rings: War in the North - Játékteszt

Szintén képesek egy kicsit feldobni a gyakran unalomba fulladó harcokat a szerepjátékos elemek. Van például fejlődési rendszer, amely a szokásos módon került kivitelezésre, tehát az elejtett ellenfelek után járó tapasztalati pontokat összegyűjtve előbb vagy utóbb megtörténik a szintlépés, aminek köszönhetően első ízben négy jellemzőnk között tudunk elosztani három kapott pontot, majd pedig egy tulajdonságot is választhatunk magunknak. Úgy éreztem, hogy ezzel kapcsolatban egy kicsit jobban is szabadon engedhették volna fantáziájukat a fejlesztők, habár ezt a gondolatot a teljes játékra is ráhúzhatnánk, hiszen például jó a történet, de nem túl kiemelkedő, pörögnek a harcok, de hosszabb távon mégis unalmasak, a sort pedig sokáig lehetne még folytatni. A fentieken kívül ugyanakkor akadnak még hibái a játéknak, így például engem nagyon frusztrált a mentési rendszer kontrollálhatatlansága. Egyrészt sosem fogjuk tudni, hogy mikor ment a játék, teljesen automatikus minden, így gyakran megeshet, hogy amennyiben kilépünk küldetés közben, akkor egy fél órával korábbi ellenőrzőpontnál fog betöltődni a játék. Szerencsére azonban a kampány mechanizmusára nem lehet panaszunk, hiszen elképesztően hangulatosra sikerült minden egyes küldetés. Ugyan rendkívül hiányoznak a szabadon bejárható területek, de összehasonlítván a korábbi Gyűrűk Ura játékokkal, a War in the North nagyon is jól sikerült.

JÁTÉKOK - The Lord of the Rings: War in the North - Játékteszt

Külön ki kell emelnünk azonban a kooperatív játékmódot, ami garantáltan el fogja feledtetni velünk az unalmasabb ütközeteket és a helyenként kissé monoton pályatervezést. Habár nem nagyon értem, hogy miért nem a klasszikus négyes felállást választották a Snowblind emberei, utólag hármasban is igencsak jó szórakozásnak bizonyult a közös kampány. A történet ugyanis két barátunk társaságában lényegesen izgalmasabbnak tűnik, a harcok egyetlen alkalommal sem fulladnak unalomba, de főleg akkor nem, ha mindenki jól ismeri saját karakterének tulajdonságait. Így az elf játékos mindig időben varázsol védőbuborékot a haldokló fölé, a törp mindig akkor rohamozza meg az ellent, amikor szükség van rá, az ember pedig hol távolról támogatja a másik két kasztot, hol alacsonyra nőtt pajtásának segít a frontvonalban. Összességében mindenkinek megvan a maga szerepe, ha pedig közben szóban is tudnak kommunikálni a játékosok, akkor igencsak vidám órákat tudnak eltölteni a War in the North világában. A lehetőség nélkül egyértelműen jóval szegényebb lenne a játék!

JÁTÉKOK - The Lord of the Rings: War in the North - Játékteszt

Van azonban még egy óriási szívfájdalmam az alkotással kapcsolatban, amivel nem tudtam napirendre térni, ez pedig a küllem. Manapság mintha divattá vált volna csúnya játékokat kiadni, hiszen tesztünk alanya sem nyerne szépségkirálynő választást. Vannak egészen szép részek, nagyon tetszettek például az átvezetők, de sem a pályadizájn, sem a karaktermodellek, sem  az effektek nem hozzák azt a szintet, amit 2011-ben elvárhatunk. Egy The Witcher II-vel összehasonlítva például ég és föld a különbség, az pedig egyértelműen nem lehet kifogás, hogy a játékmenetre kellett koncentrálniuk a fejlesztőknek, mert az közelébe sem ér például az első Dragon Age-nek, ami kívülről nem volt egy szépség, de belülről szó szerint ragyogott. A War in the North sem így, sem úgy nem fénylik, azonban mégis könnyű megszeretni, elsősorban az utánozhatatlan Gyűrűk Ura hangulat és a kooperatív mód miatt. Ugyan nem teljesen ezt vártuk az első komolyabb szerepjátéktól, ami ebben a fantáziavilágból építkezik, de a végeredményt tekintve így is az egyik legjobb Lord of the Rings alkotás lett az MMORPG-t követően. Lenne még hová fejlődni és nagyon reméljük, hogy nem is fognak megállni az illetékesek ezen a szinten, hanem egy második résszel orvosolják a fenti hiányosságokat és végre valahára tényleg szabadon kószálhatunk majd kalandok után kutatva Középfölde lankáin.

Értékelés: 7/10

2011.12.04. 10:40, Fawkes

Cate képek és The Hobbit mese

Cate Blanchett (Galadriel) nem rég megjelent a Louis Vuitton Maison sajtótájékoztatóján, ahol a színésznőről néhány kép is készült:

http://www4.pictures.zimbio.com/gi/Cate+Blanchett+Louis+Vuitton+Maison+Australia+7GbxidJsgmbl.jpg http://www2.pictures.zimbio.com/gi/Cate+Blanchett+Louis+Vuitton+Maison+Australia+-MLbIVGxRtxl.jpg http://www3.pictures.zimbio.com/gi/Cate+Blanchett+Louis+Vuitton+Maison+Australia+90XfNyHHUPnl.jpg http://www2.pictures.zimbio.com/gi/Cate+Blanchett+Louis+Vuitton+Maison+Australia+sgNRi2i5Ar6l.jpg

Valamint, mivel nem igazán találtam frisselni valót, felraktam az oldalra a The Hobbit című angol mesét. Egyszerű kis történet az eredetihez képest, de érdemes végig nézni, csupán 77 perces. Az első részt alább láthatjátok, a többit meg megtaláljátok a videótárban, vagy ide kattintva!

2011.12.02. 14:55, Fawkes

Valódi hobbit ház Walesből - napenergiával és komposztálóval

Forrás: IngatlanMenedzser.hu

Egy brit fotós megunta a törlesztőrészleteit és kiköltözött vidékre. Itt ácsolt családjának egy igazi hobbit házat. A 32 éves Simon Dale fotós láncfűrésszel és kalapáccsal vágott neki a munkának. Saját maga tervezte az épületet amolyan hobbit stílusban. A walesi otthon energiaellátását egy fával fűthető kazán és napkollektorok végzik. A vakolat cement, a kertben pedig komposztáló található. Az otthon költsége 1,4 millió forintnak megfelelő brit font volt.

http://ingatlanmenedzser.hu/image.aspx?id=398ad4b4-92d2-42e1-98f1-770fff975ad7&view=d51db973-3806-4736-8c32-8f24015e8404

2011.12.01. 18:09, Fawkes

Elijah Wood élvezte, hogy újra hobbit lehetett

Forrás: Velvet.hu

A színész eleinte tartott attól, hogy nehéz lesz majd visszabújnia Zsákos Frodó bőrébe a Hobbit című film forgatásán, de döbbenten észlelte, hogy milyen könnyen is ment – írja a FemaleFirst. „Csodás volt, mindenféle érzelem kavargott bennem” – nyilatkozta Wood, aki csak kicsit érezte bizarrnak az egészet, valójában azonban nem is volt annyira furcsa, sőt. Hozzátette, mivel olyan sokáig alakította Zsákos Frodót, és a stábtagok közül sokan A Gyűrűk Ura trilógia forgatásán is dolgoztak, olyan volt, mintha nem is egy új filmen dolgoznának, hanem csak egy új jelenetet vennének fel. „Remek volt, mint egy nagy családi esemény, egy utazás a múltba” – tette hozzá.

http://www4.pictures.zimbio.com/gi/Elijah+Wood+Premiere+Warner+Bros+Pictures+y9Uzwr71Y9jl.jpg

2011.11.30. 21:11, Fawkes

Látogatható lesz a hobbitok legendás fogadója?

Forrás: Hír24.hu
http://i.ebayimg.com/t/Green-Dragon-Inn-T-Shirt-Lord-Rings-Frodo-/22/!ByN5ySwEGk~$(KGrHqUOKnIEw9VyLDzbBMQ0HWRoQw~~_35.JPG

A Hobbit film forgatására készített díszletkocsma teljesen működőképes, és bármikor meg lehetne nyitni az emberek előtt.

A Gyűrűk Ura-rajongók egyik nagy álma válhat valóssággá: a kandallóban lobogó tűz mellett békésen pipázni egy jó pofa sörrel a kézben a hobbitok legendás törzshelyén, a Zöld Sárkány Fogadóban. A most készülő Hobbit film forgatására Új-Zélandon felépített díszletkocsma ugyanis több mint egy díszlet: egy bármikor használatba vehető rendes épület – írta az aintitcool.com filmes oldalon egy hivatásos blogíró.

Eric Vespe leírása szerint a Hobbitfalvához felépített házak közül a Zöld Sárkány a leglenyűgözőbb. Az épületet teljesen működőképes kandallóval látták el, valamint vízvezetékrendszerrel, szennyvízelvezetéssel, és megfelelő tetővel. Az épülethez pedig egy rejtett acélszerkezettel megerősített kőhíd vezet.

A beköltözhető díszlettel kapcsolatban a Hobbit film díszlettervezője Vespének elmondta: a tervek arról szóltak, hogy a forgatás után az épületben egy teljesen működőképes kocsmát lehessen üzemeltetni. A blogíró szerint feltehetően a forgatási helyszínnek használt birtok tulajdonosán áll vagy bukik, hogy a Gyűrűk Ura rajongói tartathatnak-e lakodalmakat a hobbitok kocsmájában.

A hobbitfalvai turizmussal foglalkozó cég kommunikációs igazgatója a Zöld Sárkány megnyitásával kapcsolatban csak annyit mondott a helyi Waikato Timesnak, hogy „nem kommentálhatom”, de ezt legalább többször el is ismételte.

A nemcsak a forgatásra, hanem állandó látványosságnak épített Hobbitfalva egyébként november eleje óta már nyitva áll a turisták előtt, akiknek száma már megközelítette a Gyűrűk Ura-trilógia alatti csúcsokat – mondta el a forgatásra használt birtokhoz közeli Matamata város szóvivője, aki nem tudta kommentálni a kocsmanyitásról szóló híreket.

2011.11.28. 19:50, Fawkes

Elkészülhet a Gyűrűk ura 3D is

Forrás: SG.hu

A jelenleg a Hobbitot 3D-ben forgató Peter Jackson Elijah Wood szerint hajlik arra, hogy elkészítse a Gyűrűk ura-trilógia 3D-s konverzióját - persze csak akkor, ha a végeredmény minőségi lesz.

A Gyűrűk ura-trilógiában, valamint a készülő Hobbit-filmekben Frodót alakító Elijah Wood egy friss interjújában megemlítette, hogy a Gyűrűk ura-trilógia is 3D-s konverziót kapna a közeljövőben. "Szerintem tök jó lenne látni így a filmeket. Folynak a megbeszélések a trilógia térhatású változatának elkészítéséről. Az utómunkás 3D egyébként sem zavar, már persze akkor, ha rászánják a konverzióra a kellő időt. (...) Abban pedig biztos vagyok, hogy csak akkor készülne el a Gyűrűk ura 3D, ha konverzió minden részletre kiterjedően alapos lenne." - mondta Wood.

A színész az interjúban egyébként beszélt még a 3D-s újrakiadásokkal kapcsolatos érzéseiről, az afölött érzett frusztrációjáról, hogy a 3D-s Star Wars-filmek sorát a Baljós árnyakkal nyitják, így még pár évet várni az igazán nagy élményre, valamint az is elmondta, hogy ugyancsak a közeljövőben megjelenhet egy olyan Gyűrűk ura-DVD, mely tömve lesz kimaradt, eddig nem látott jelentekkel. Ez alatt természetesen olyan jelenetekre gondolt, melyek még a bővített verzióba sem kerültek bele. Wood azzal fejezte be az interjút, hogy ezek mellett több órás bakiparádét is össze lehetne állítani a leforgatott anyagokból, bár ezek valószínűleg sosem kerülnek rá hivatalos kiadásra.

2011.11.27. 11:14, Fawkes

Aragorn mégsem szerepel a Hobbitban

Forrás: Index.hu

Egy időben felmerült a lehetősége, hogy Viggo Mortensen is visszatér a Hobbit filmekben, mint Aragorn, azonban Elijah Wooddal (Frodó) vagy Orlando Bloommal (Legolas) ellentétben ő végül nem kapott nem is létező könyvbeli jelenetet a filmbe:

Viggo Mortensen Actor Viggo Mortensen attends "Un Metodo Peligroso" (A Dangerous Method) photocall at Santo Mauro Hotel on November 21, 2011 in Madrid, Spain.

"Peter Jackson A Hobbit című mozifilmjében szinte az összes jól ismert Gyűrűk ura szereplő visszatér Középföldére. Ian McKellen, Orlando Bloom, Cate Blanchett és még Elijah Wood is Új-Zélandra utazott, hogy részese legyen az új eposznak. Bár Viggo Mortensent, Aragorn megtestesítőjét egyszer felkeresték a szerep miatt, a színész ezután nem hallott többé a készítőkről, legalábbis ez derül ki a Moviesnak adott intejújából.

„Amikor a producerek felkértek, azt válaszoltam elvállalom a szerepet, ha Aragorn benne lesz a történetben, hiszen Tolkien eredeti Hobbitjában nem szerepel. Úgy gondoltam inkább eljátszom a szerepet, mint hogy valaki mást lássak a mozivásznon ebben a karakterben. Az esetet követően többé nem kerestek fel” - mondta.

Korábban Peter Jackson és Guillermo Del Toro úgy nyilatkoztak, mindent megtesznek, hogy a Gyűrűk ura egyik fő karakterét megjeleníthessék a hobbitokról szóló filmben, mivel a történet szervesen kapcsolódik majd a Gyűrűk urához. Mortesen nem sértődött meg: „A Gyűrűk ura fontos része volt az életemnek, mindig hálás leszek, amiért olyan sok ajtót megnyitott előttem”."

2011.11.25. 15:47, Fawkes

Elijah Wood is rühelli a 3D-s Star Wars ötletét

Forrás: Index.hu
Elijah Wood 'Happy Feet 2' premiere held at he Empire Leicester Square.

Elijah Woodnak jó oka lenne dicsérni a 3D-s technika csodáját, hiszen régi cimborája Peter Jackson is alkalmazza a mostanában forgó Hobbitban. A színész egy interjúban elmondta: kedveli a 3D-ben forgatott, igényes mozifilmeket. De mi a helyzet azokkal a produkciókkal, amiken utólag alkalmazzák a 3D csodáját?

„Nekem semmi bajom a 3D-s feldolgozásokkal, egészen addig, amíg valaki veszi az időt, és a fáradtságot, hogy igényes produkciót készítsen. Ami felidegesít, az, amikor egy film nem rendelkezik sem a kellő költségvetéssel, sem az idővel, és nem fordít gondot az apró részletekre. Ilyen esetekben a produkció egyszerűen gagyinak és olcsónak tűnik.”- nyilatkozta a színész. Majd hozzátette, hogy egyáltalán nem szívleli a Titanic és Star Wars 3D-s ötletét.

Wood legújabb filmje A Hobbit 2012 decemberében kerül mozikba, a színész így nyilatkozott a forgatásról:

„Mielőtt elkezdtünk forgatni, újra megnéztem a Gyűrű szövetségét, hogy felelevenítsem, hogyan beszéltünk a filmben. Úgy éreztem, mintha egy óriási család egyesült volna újra. Mikor a forgatáson voltunk, furcsa módon teljesen természetes volt, hogy itt vagyunk Zsáklakban, és ismét egy új jelenetet veszünk fel.”

2011.11.25. 15:37, Fawkes

Liv, Viggo, Elijah képek, Táncoló Talpak 2. londoni premier

Megjelent néhány kép Liv Tylerről (Arwen), melyek jelentősebb része New York utcáján készültek, valamint a színésznő a Rampart premierjén is részt vett, így ott is készült néhány fotó róla:

Néhány photocall látott napvilágot Viggo Mortensenről (Aragorn), aki utóbb Madridban promózta új filmjét, az A Dangerous Method című alkotást:

És sor került Elijah Wood (Frodó) Táncoló Talpak 2. című filmjének londoni premierjére is, ahol a fiatal sztár is jelen volt:

Néhány videó a premierről:

2011.11.22. 10:45, Fawkes

Újdonságok a Hobbit első előzeteséről

Forrás: SG.hu

Akiknek nem volt elég a Hobbit-filmek forgatásáról eddig kiadott pár videó, azoknak már csak bő egy hónapot kell várniuk arra, hogy moziban és 3D-ben láthassák az első előzetest.

Az IGN interjút készített Andy Serkisszel, aki Peter Jackson Hobbit-filmjeiben Gollamot alakítja, valamint a 2nd unit rendezőjeként is dolgozik. A beszélgetésből sokak számára az volt a legérdekesebb momentum, amikor a brit színész a film első előzetesével kapcsolatban elmondta, hogy már nincs nagyon messze, nemsokára látható lesz a mozikban, nagyjából karácsony táján.

Bennfentes találgatások szerint a Sherlock Holmes: Árnyjáték kópiái előtt kerülhet bemutatásra a trailer, hiszen az is a Warner Bros. filmje, bár az odakint karácsony körül mozikba kerülő Tintin kalandjai is adja magát, hiszen Steven Spielberg filmjének Peter Jackson volt a producere, s még Serkis is szerepel benne. Harmadik lehetőségként szóba jöhet a Mission: Impossible: Fantom protokoll IMAX-bemutatója, hiszen a Warner ezelőtt fogja bemutatni A sötét lovag: Felemelkedés 6 perces prológját.

A The Hobbit: An Unexpected Journey címet viselő első film a tervek szerint Amerikában 2012. december 14-én, idehaza december 13-án kerül bemutatásra 3D, 2D és IMAX 3D formátumokban, míg a The Hobbit: There and Back Again című folytatás 2013. decemberben, péntek 13-án lesz először látható - itthon vélhetően ugyancsak csütörtöki világpremierrel számolhatunk.

2011.11.20. 09:54, Fawkes
 

Készítsük el együtt a születési horoszkópodat, látogass el az oldalamra és nézd meg a részleteket. Szeretettel várlak!!!    *****    Adóbevallás 2018 ! 17SZJA - 1753any adónyilatkozat letöltés szja adóbevalláshoz    *****    Részletes személyiség és sors analízis, ajándék 3 év elõrejelzéssel,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid!    *****    BOOKISLAND -> A könyvek szigete, ahol ötletet kaphatsz egy jó könyvhöz <- BOOKISLAND    *****    Rendeld meg asztrológiai elemzésed,nagyon kedvezõ feltételekkel,találkozzunk az oldalamon és válassz a sok lehetõségbõl!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Adóbevallás 2018 sms, határidõ, nyomtatvány és tudnivalók itt    *****    AJÁNDÉKOZZ ASZTROLÓGIAI ELEMZÉST, SZÜLETÉSNAPRA IS SZÉP AJÁNDÉK!    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Szereted az animéket és mangákat? Megismernél egy új fansub csapatot? Akkor itt a helyed! A rókák várnak rád ;)    *****    Szeretnél saját lovat?De nem engedheted meg magadnak? Katt!Nevelj nálunk virtuálisan! Nevelj, tenyéssz versenyezz!    *****    EBERTIN: Kozmobiológia    *****    Megérkeztek az útvesztõk a Mesetárba! Kukkantsatok be egy kis ceruzakoptatásra - vagy egy jó mesére!    *****    Aktív Friss Ingatlanok Debrecenben lakások, házak, villák, telehelyek széles választéka Aktív Friss Ingatlanok Debrecen    *****    MARGOT ROBBIE MAGYARORSZÁG - ÉRTESÜLJ ELSÕ KÉZBÕL AZ OSCAR JELÖLT SZÍNÉSZNÕVEL KAPCSOLATOS HÍREKRÕL - MARGOT ROBBIE MO    *****    Újra elindult a Hungarian Super Mario Fan Club! Hírek, cikkek, érdekességek a Super Mario világából.    *****    Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha    *****    A Sortilegio sztárjainak új közös mexikói sorozata! Ha te is imádod Ana Brenda Contrerast és David Zepedat nézz be!    *****    Te is próbálsz bevételre szert tenni a portálodon? Lehet, hogy nem jelennek meg a hirdetéseid? Ne ess el a bevételedtõl!    *****    Avon vásárló vagy de unod, hogy a tanácsadód várat állandóan? Esetleg eltûnt? Az Õ kedvezményeit inkább te vlltanád be??