°|° Lothlórien °|° Egy Titokzatos Világ a Gyűrűk Ura Trilógiáról °|° Hobbit 3. - Az öt sereg csatája - 2014.12.17. °|°

Üdvözlünk a Lothlorien.gp oldalon! A témája a méltán népszerű és közismert J.R.R. Tolkien Gyűrűk Ura világa. Egyaránt foglalkozik a Hobbit és Gyűrűk Ura könyvekkel és Peter Jackson által rendezett filmjeivel. Az oldal 2011.09.22.-én nyitott, egyazon napon mikor Zsákos Bilbó és Zsákos Frodó ünnepli születésnapját. Nézz körbe, ismerd meg a filmek és könyvek világát! 

Fawkes & TheGrey
Ring & Leaf Elite

21/09 szabad hely.

Képre vár: argentin-sorozatok.gp,

 
Friss

Cate képek és The Hobbit mese

Cate Blanchett (Galadriel) nem rég megjelent a Louis Vuitton Maison sajtótájékoztatóján, ahol a színésznőről néhány kép is készült:

http://www4.pictures.zimbio.com/gi/Cate+Blanchett+Louis+Vuitton+Maison+Australia+7GbxidJsgmbl.jpg http://www2.pictures.zimbio.com/gi/Cate+Blanchett+Louis+Vuitton+Maison+Australia+-MLbIVGxRtxl.jpg http://www3.pictures.zimbio.com/gi/Cate+Blanchett+Louis+Vuitton+Maison+Australia+90XfNyHHUPnl.jpg http://www2.pictures.zimbio.com/gi/Cate+Blanchett+Louis+Vuitton+Maison+Australia+sgNRi2i5Ar6l.jpg

Valamint, mivel nem igazán találtam frisselni valót, felraktam az oldalra a The Hobbit című angol mesét. Egyszerű kis történet az eredetihez képest, de érdemes végig nézni, csupán 77 perces. Az első részt alább láthatjátok, a többit meg megtaláljátok a videótárban, vagy ide kattintva!

2011.12.02. 14:55, Fawkes

Valódi hobbit ház Walesből - napenergiával és komposztálóval

Forrás: IngatlanMenedzser.hu

Egy brit fotós megunta a törlesztőrészleteit és kiköltözött vidékre. Itt ácsolt családjának egy igazi hobbit házat. A 32 éves Simon Dale fotós láncfűrésszel és kalapáccsal vágott neki a munkának. Saját maga tervezte az épületet amolyan hobbit stílusban. A walesi otthon energiaellátását egy fával fűthető kazán és napkollektorok végzik. A vakolat cement, a kertben pedig komposztáló található. Az otthon költsége 1,4 millió forintnak megfelelő brit font volt.

http://ingatlanmenedzser.hu/image.aspx?id=398ad4b4-92d2-42e1-98f1-770fff975ad7&view=d51db973-3806-4736-8c32-8f24015e8404

2011.12.01. 18:09, Fawkes

Elijah Wood élvezte, hogy újra hobbit lehetett

Forrás: Velvet.hu

A színész eleinte tartott attól, hogy nehéz lesz majd visszabújnia Zsákos Frodó bőrébe a Hobbit című film forgatásán, de döbbenten észlelte, hogy milyen könnyen is ment – írja a FemaleFirst. „Csodás volt, mindenféle érzelem kavargott bennem” – nyilatkozta Wood, aki csak kicsit érezte bizarrnak az egészet, valójában azonban nem is volt annyira furcsa, sőt. Hozzátette, mivel olyan sokáig alakította Zsákos Frodót, és a stábtagok közül sokan A Gyűrűk Ura trilógia forgatásán is dolgoztak, olyan volt, mintha nem is egy új filmen dolgoznának, hanem csak egy új jelenetet vennének fel. „Remek volt, mint egy nagy családi esemény, egy utazás a múltba” – tette hozzá.

http://www4.pictures.zimbio.com/gi/Elijah+Wood+Premiere+Warner+Bros+Pictures+y9Uzwr71Y9jl.jpg

2011.11.30. 21:11, Fawkes

Látogatható lesz a hobbitok legendás fogadója?

Forrás: Hír24.hu
http://i.ebayimg.com/t/Green-Dragon-Inn-T-Shirt-Lord-Rings-Frodo-/22/!ByN5ySwEGk~$(KGrHqUOKnIEw9VyLDzbBMQ0HWRoQw~~_35.JPG

A Hobbit film forgatására készített díszletkocsma teljesen működőképes, és bármikor meg lehetne nyitni az emberek előtt.

A Gyűrűk Ura-rajongók egyik nagy álma válhat valóssággá: a kandallóban lobogó tűz mellett békésen pipázni egy jó pofa sörrel a kézben a hobbitok legendás törzshelyén, a Zöld Sárkány Fogadóban. A most készülő Hobbit film forgatására Új-Zélandon felépített díszletkocsma ugyanis több mint egy díszlet: egy bármikor használatba vehető rendes épület – írta az aintitcool.com filmes oldalon egy hivatásos blogíró.

Eric Vespe leírása szerint a Hobbitfalvához felépített házak közül a Zöld Sárkány a leglenyűgözőbb. Az épületet teljesen működőképes kandallóval látták el, valamint vízvezetékrendszerrel, szennyvízelvezetéssel, és megfelelő tetővel. Az épülethez pedig egy rejtett acélszerkezettel megerősített kőhíd vezet.

A beköltözhető díszlettel kapcsolatban a Hobbit film díszlettervezője Vespének elmondta: a tervek arról szóltak, hogy a forgatás után az épületben egy teljesen működőképes kocsmát lehessen üzemeltetni. A blogíró szerint feltehetően a forgatási helyszínnek használt birtok tulajdonosán áll vagy bukik, hogy a Gyűrűk Ura rajongói tartathatnak-e lakodalmakat a hobbitok kocsmájában.

A hobbitfalvai turizmussal foglalkozó cég kommunikációs igazgatója a Zöld Sárkány megnyitásával kapcsolatban csak annyit mondott a helyi Waikato Timesnak, hogy „nem kommentálhatom”, de ezt legalább többször el is ismételte.

A nemcsak a forgatásra, hanem állandó látványosságnak épített Hobbitfalva egyébként november eleje óta már nyitva áll a turisták előtt, akiknek száma már megközelítette a Gyűrűk Ura-trilógia alatti csúcsokat – mondta el a forgatásra használt birtokhoz közeli Matamata város szóvivője, aki nem tudta kommentálni a kocsmanyitásról szóló híreket.

2011.11.28. 19:50, Fawkes

Elkészülhet a Gyűrűk ura 3D is

Forrás: SG.hu

A jelenleg a Hobbitot 3D-ben forgató Peter Jackson Elijah Wood szerint hajlik arra, hogy elkészítse a Gyűrűk ura-trilógia 3D-s konverzióját - persze csak akkor, ha a végeredmény minőségi lesz.

A Gyűrűk ura-trilógiában, valamint a készülő Hobbit-filmekben Frodót alakító Elijah Wood egy friss interjújában megemlítette, hogy a Gyűrűk ura-trilógia is 3D-s konverziót kapna a közeljövőben. "Szerintem tök jó lenne látni így a filmeket. Folynak a megbeszélések a trilógia térhatású változatának elkészítéséről. Az utómunkás 3D egyébként sem zavar, már persze akkor, ha rászánják a konverzióra a kellő időt. (...) Abban pedig biztos vagyok, hogy csak akkor készülne el a Gyűrűk ura 3D, ha konverzió minden részletre kiterjedően alapos lenne." - mondta Wood.

A színész az interjúban egyébként beszélt még a 3D-s újrakiadásokkal kapcsolatos érzéseiről, az afölött érzett frusztrációjáról, hogy a 3D-s Star Wars-filmek sorát a Baljós árnyakkal nyitják, így még pár évet várni az igazán nagy élményre, valamint az is elmondta, hogy ugyancsak a közeljövőben megjelenhet egy olyan Gyűrűk ura-DVD, mely tömve lesz kimaradt, eddig nem látott jelentekkel. Ez alatt természetesen olyan jelenetekre gondolt, melyek még a bővített verzióba sem kerültek bele. Wood azzal fejezte be az interjút, hogy ezek mellett több órás bakiparádét is össze lehetne állítani a leforgatott anyagokból, bár ezek valószínűleg sosem kerülnek rá hivatalos kiadásra.

2011.11.27. 11:14, Fawkes

Aragorn mégsem szerepel a Hobbitban

Forrás: Index.hu

Egy időben felmerült a lehetősége, hogy Viggo Mortensen is visszatér a Hobbit filmekben, mint Aragorn, azonban Elijah Wooddal (Frodó) vagy Orlando Bloommal (Legolas) ellentétben ő végül nem kapott nem is létező könyvbeli jelenetet a filmbe:

Viggo Mortensen Actor Viggo Mortensen attends "Un Metodo Peligroso" (A Dangerous Method) photocall at Santo Mauro Hotel on November 21, 2011 in Madrid, Spain.

"Peter Jackson A Hobbit című mozifilmjében szinte az összes jól ismert Gyűrűk ura szereplő visszatér Középföldére. Ian McKellen, Orlando Bloom, Cate Blanchett és még Elijah Wood is Új-Zélandra utazott, hogy részese legyen az új eposznak. Bár Viggo Mortensent, Aragorn megtestesítőjét egyszer felkeresték a szerep miatt, a színész ezután nem hallott többé a készítőkről, legalábbis ez derül ki a Moviesnak adott intejújából.

„Amikor a producerek felkértek, azt válaszoltam elvállalom a szerepet, ha Aragorn benne lesz a történetben, hiszen Tolkien eredeti Hobbitjában nem szerepel. Úgy gondoltam inkább eljátszom a szerepet, mint hogy valaki mást lássak a mozivásznon ebben a karakterben. Az esetet követően többé nem kerestek fel” - mondta.

Korábban Peter Jackson és Guillermo Del Toro úgy nyilatkoztak, mindent megtesznek, hogy a Gyűrűk ura egyik fő karakterét megjeleníthessék a hobbitokról szóló filmben, mivel a történet szervesen kapcsolódik majd a Gyűrűk urához. Mortesen nem sértődött meg: „A Gyűrűk ura fontos része volt az életemnek, mindig hálás leszek, amiért olyan sok ajtót megnyitott előttem”."

2011.11.25. 15:47, Fawkes

Elijah Wood is rühelli a 3D-s Star Wars ötletét

Forrás: Index.hu
Elijah Wood 'Happy Feet 2' premiere held at he Empire Leicester Square.

Elijah Woodnak jó oka lenne dicsérni a 3D-s technika csodáját, hiszen régi cimborája Peter Jackson is alkalmazza a mostanában forgó Hobbitban. A színész egy interjúban elmondta: kedveli a 3D-ben forgatott, igényes mozifilmeket. De mi a helyzet azokkal a produkciókkal, amiken utólag alkalmazzák a 3D csodáját?

„Nekem semmi bajom a 3D-s feldolgozásokkal, egészen addig, amíg valaki veszi az időt, és a fáradtságot, hogy igényes produkciót készítsen. Ami felidegesít, az, amikor egy film nem rendelkezik sem a kellő költségvetéssel, sem az idővel, és nem fordít gondot az apró részletekre. Ilyen esetekben a produkció egyszerűen gagyinak és olcsónak tűnik.”- nyilatkozta a színész. Majd hozzátette, hogy egyáltalán nem szívleli a Titanic és Star Wars 3D-s ötletét.

Wood legújabb filmje A Hobbit 2012 decemberében kerül mozikba, a színész így nyilatkozott a forgatásról:

„Mielőtt elkezdtünk forgatni, újra megnéztem a Gyűrű szövetségét, hogy felelevenítsem, hogyan beszéltünk a filmben. Úgy éreztem, mintha egy óriási család egyesült volna újra. Mikor a forgatáson voltunk, furcsa módon teljesen természetes volt, hogy itt vagyunk Zsáklakban, és ismét egy új jelenetet veszünk fel.”

2011.11.25. 15:37, Fawkes

Liv, Viggo, Elijah képek, Táncoló Talpak 2. londoni premier

Megjelent néhány kép Liv Tylerről (Arwen), melyek jelentősebb része New York utcáján készültek, valamint a színésznő a Rampart premierjén is részt vett, így ott is készült néhány fotó róla:

Néhány photocall látott napvilágot Viggo Mortensenről (Aragorn), aki utóbb Madridban promózta új filmjét, az A Dangerous Method című alkotást:

És sor került Elijah Wood (Frodó) Táncoló Talpak 2. című filmjének londoni premierjére is, ahol a fiatal sztár is jelen volt:

Néhány videó a premierről:

2011.11.22. 10:45, Fawkes

Újdonságok a Hobbit első előzeteséről

Forrás: SG.hu

Akiknek nem volt elég a Hobbit-filmek forgatásáról eddig kiadott pár videó, azoknak már csak bő egy hónapot kell várniuk arra, hogy moziban és 3D-ben láthassák az első előzetest.

Az IGN interjút készített Andy Serkisszel, aki Peter Jackson Hobbit-filmjeiben Gollamot alakítja, valamint a 2nd unit rendezőjeként is dolgozik. A beszélgetésből sokak számára az volt a legérdekesebb momentum, amikor a brit színész a film első előzetesével kapcsolatban elmondta, hogy már nincs nagyon messze, nemsokára látható lesz a mozikban, nagyjából karácsony táján.

Bennfentes találgatások szerint a Sherlock Holmes: Árnyjáték kópiái előtt kerülhet bemutatásra a trailer, hiszen az is a Warner Bros. filmje, bár az odakint karácsony körül mozikba kerülő Tintin kalandjai is adja magát, hiszen Steven Spielberg filmjének Peter Jackson volt a producere, s még Serkis is szerepel benne. Harmadik lehetőségként szóba jöhet a Mission: Impossible: Fantom protokoll IMAX-bemutatója, hiszen a Warner ezelőtt fogja bemutatni A sötét lovag: Felemelkedés 6 perces prológját.

A The Hobbit: An Unexpected Journey címet viselő első film a tervek szerint Amerikában 2012. december 14-én, idehaza december 13-án kerül bemutatásra 3D, 2D és IMAX 3D formátumokban, míg a The Hobbit: There and Back Again című folytatás 2013. decemberben, péntek 13-án lesz először látható - itthon vélhetően ugyancsak csütörtöki világpremierrel számolhatunk.

2011.11.20. 09:54, Fawkes

Decemberi Empire magazin teljes kiadás

2011.11.18. 14:59, Fawkes
 

Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** Nyereményjátékok *** Kereseti lehetõség *** Vásárolj kedvezményesen AVON termékeket!    *****    Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj! *** Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj!    *****    Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár     *****    FRPG ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ●「ΒΛSMΛIW」 ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ● EGY SZIGET + 24 MÁGUS ● FANTASY SZEREPJÁT&Eacut    *****    Itt megtalálhatod a legfrissebb híreket, cikkeket, képeket a Golden Globe- és Oscar-díjas színésznõrõl! Katt!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** AVON termékek *** Kereseti lehetõség *** Értékesítõ kollégákat keresek *** sminkek    *****    Esküvõi meghívók! Mindegyik kézzel készült, egyedi. Gyere, nézd meg az oldalamat.    *****    A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!    *****    Minimálbér és a garantált bérminimum összege 2019-ben