°|° Lothlórien °|° Egy Titokzatos Világ a Gyűrűk Ura Trilógiáról °|° Hobbit 3. - Az öt sereg csatája - 2014.12.17. °|°

Üdvözlünk a Lothlorien.gp oldalon! A témája a méltán népszerű és közismert J.R.R. Tolkien Gyűrűk Ura világa. Egyaránt foglalkozik a Hobbit és Gyűrűk Ura könyvekkel és Peter Jackson által rendezett filmjeivel. Az oldal 2011.09.22.-én nyitott, egyazon napon mikor Zsákos Bilbó és Zsákos Frodó ünnepli születésnapját. Nézz körbe, ismerd meg a filmek és könyvek világát! 

Fawkes & TheGrey
Ring & Leaf Elite

21/10 szabad hely.

Képre vár: -

 
Friss

A Hobbit első részének világpremierjét Wellingtonban fogják tartani 2012. novemberében

Peter Jackson (rendező) bejelentette, hogy várhatóan a Hobbit film első része 2012. novemberében fog először debütálni, a világon mindenhol pedig egy hónapra rá fog a mozikba kerülni.

A rendező azt is elárulta, hogy ezúttal a filmek szülővárosában, azaz Új Zélandon fog először bemutatkozni a Hobbit 1. A Warner Bros. ehhez azt is hozzátette, hogy Wellingtonban szeretnék megtartani a premiert. Bár igaz, arra is figyelniük kell, hogy ne ismétlődjön meg az utóbbi ballépés, mikor kis híján elfújta a szél a Gyűrűk Ura 3. részének premierjét 2003-ban.

A forgatás hétfőn kezdték meg Hobbitfalván, mely egyike azon kevés helyeknek, amely a Gyűrűk Ura trilógiában is szerepet játszott. Mellesleg a hobbit lyukakat évek óta élőben is megnézhetik az odautazó rajongók és turisták.

Peter Jacksontól azt is megtudhattuk, hogy a forgatás megkezdése előtt már 110 nappal el kezdtek özönleni a stáb tagjai. Karácsonykor előreláthatólag tartanak majd szünetet, de utána várhatóan újabb öt hónapig Új Zélandon forgatnak majd. Ha követtétek korábban is a film fejleményeit, tudhatjátok, hogy évelején még komoly gondok voltak nem csak a rendező választással, hanem Új Zéland és a forgalmazó anyagi gondjaival is, szerencsére ezek mára már mind megoldódtak.

A Sky News lehozott egy videót, melyben betekintést nyerhetünk a színfalak mögé, illetve láthatjuk a helyi miniszterelnök, John Key látogatásának pillanatait. Ezenkívül még további két videót is megnézhettek a Wellingtoni premier híréről, melyeket alább láthattok:

2011.10.29. 10:49, Fawkes

Hobbit in 5

2011.10.29. 10:14, Fawkes

Kiadták Tolkien hobbit-rajzait

Forrás: Origo.hu

J.R.R. Tolkien A hobbit című munkája 1937-ben jelent meg először, aminek 75. évfordulója alkalmából a HarperCollins az írófejedelem által készített összes rajzot kiadta.

http://www.mult-kor.hu/image/article/main/.460x310/34908.jpg

A The Hobbit első kiadásában csak néhány, Tolkiennek tulajdonított rajz: tíz fekete-fehér illusztráció, két térkép és a könyvborító két díszes oldala jelent meg. Tolkien számos rajzot készített a kézirathoz, s bár sokat azóta kiadtak, a gyűjteményre sűrű homály borult – ma a teljes kollekció az oxfordi Bodleian Library-ben található meg.

http://www.mult-kor.hu/image/article/22(1).jpg

Amikor a HarperCollins munkatársa, David Brawn átböngézte a gyűjteményt, nagy meglepetésére 110, az író által készített illusztrációra bukkant; ezek közül két tucat képet még soha nem publikáltak, míg a többi pedig csak fekete-fehérben volt látható.

„A The Art of the Hobbit című könyv tartalmazza Tolkiennek a könyv borítójára tervezett rajzait, a térképek vázlatait, néhány olyan oldalt, amelyen a rúnaírást próbálgatja, valamint az eredeti kézirat másolatát” – mondta el Brawn. „A könyv azt bizonyítja, hogy Tolkien kreativitása felülmúlta íráskészségét. Amikor a hobbit-lyukakról ír, le is rajzolja azokat, ennélfogva leírása sokkal élénkebb lett. Tolkien kiváló amatőr művész volt, Arthur Rackham nagy csodálója, az ő stílusából némi át is jött a könyvbe” – tette hozzá.

http://www.mult-kor.hu/image/article/33(1).jpg

A könyv október 27-én jelent meg; noha A hobbit első kiadásának kerek évfordulója csak jövőre lesz, októberben is van mit ünnepelni, ugyanis Tolkien ebben a hónapban adta át 75 évvel ezelőtt a kéziratot a kiadónak.

2011.10.27. 20:12, Fawkes

Warner Interactive: Lego Batman 2 és The Hobbit adaptáció várható 2012-ben

Forrás: GameChannel.hu

A Gamekyo magazin munkatársai egy igencsak átfogó riport keretein belül faggatták ki a Warner Interactive elnökét, Martin Tremblay-t, akit elsősorban a jövővel kapcsolatban kérdezgettek, méghozzá kiemelkedő eredménnyel. A lap újságírói ugyanis megtudták, hogy a Warner szeretné folytatni a jövőben a Lego Batman-sorozatot, de a decemberre várható The Hobbit filmhez is ők készítenék az adaptációt.

http://30.media.tumblr.com/zNR57h0sdpuqfq7fuUQZUdpBo1_500.jpg

Egyelőre egyik játékról sem tudtunk meg bővebb információt, így kérdéses, hogy például a Gyűrűk Ura világában játszódó The Hobbit mozifilm megjelenésével egy időben vagy kicsit később várható a játék érkezése, de a DC univerzummal kapcsolatban kiderült még továbbá, hogy jövőre több, elsősorban képregényeken alapuló videojáték premierjét is köszönthetjük majd a Warner zászlaja alatt. Hogy melyek lehetnek ezek, azt sajnos nem tudjuk, de régóta szólnak pletykák egy esetleges Superman-ről szóló alkotás készültéről, így nagyon reméljük, hogy az formálódik már a háttérben. Kíváncsian várjuk a bejelentéseket!

2011.10.24. 16:31, Fawkes

36. Hobbit in 5

2011.10.22. 15:18, Fawkes

Happy Birthday Viggo!!, Orlando képek és Elijah videó

Egy picit megkésve, de szeretném utólag felköszönteni Viggo Mortensent (Aragorn), aki 20-án ünnepelte 53. életévét. Ennek alkalmából egy jó kis cikk is megjelent róla:

"Viggo Mortensen rendkívül sokszínű színész, tehetségét három évtizede bizonyítja a kamerák világában.

Viggo Mortensen 1958. október 20-án született Manhattanben, édesanyja amerikai, édesapja dán származású. Két fiatalabb testvére van, családjával sokat költöztek, szülei válása után édesapjával Koppenhágába költözött.

Végül visszaköltözött New Yorkba, ahol befejezte a középiskolát. Mivel gyerekkorától fogva tudott spanyolul, a St. Lawrence egyetem spanyol szakára iratkozott be, ahol nem kellett különösebben megerőltetnie magát, így maradt ideje a színjátszásra is.

Későn kezdte

Filmes karrierjét viszonylag későn, 27 éves korában kezdte a Kis szemtanú című krimivel, melyben többek között Harrison Ford volt a partnere, majd a Vad szenvedélyek című romantikus filmben bizonyította tehetségét. Innentől kezdve szinte minden évben feltűnt a filmvásznon, a hazai közönség leginkább A Gyűrűk Ura Aragonjaként emlékszik rá. A szerencsések élőben is találkozhattak vele, 2008-as Good című filmjét hónapokig forgatták Budapesten.

Viggo Mortensen 50 felett is aktív, 2009-ben Az út című moziban láthattuk, 2011-ben pedig A Dangerous Method című életrajzi filmje került a mozikba, amelyben ő alakítja a híres pszichoanalitikust, Sigmund Freudot.

Vonzereje Hollywood üdvöskéit sem hagyja hidegen. Mióta elvált punkénekes feleségétől, Exene Cervenkától - akitől egy fia született 1988-ban -, randizgatott többek között Josie Bissett-tel és Gwyneth Paltrow-val, 2006 óta pedig Ariadna Gil színésznővel él együtt."

Megjelent néhány kép Orlando Bloomról (Legolas), melyek New Yorkban készültek. Néhány képen még kisfiát, Flynnt is láthatjátok:

Valamint napvilágot látott egy videó Elijah Woodról (Frodó), aki a Hobbit filmek mellett más projecttel is foglalkozik, többek között az ausztrál verziót feldolgozó amerikai Wilfred filmmel, melyről nyilatkozott is egyet. Elijah alakítja majd Ryant. Mellesleg a színész jelenleg Új Zélandon tartózkodik, hiszen mostanában is mennek a forgatások a Hobbitról:

2011.10.22. 09:24, Fawkes

Exklúzív videó - Hobbit in 5

2011.10.20. 17:32, Fawkes

Liv Tyler ismét szerelmes?

Forrás: NapiÁszOnline.hu
Liv Tyler Actress Liv Tyler attends the after party for the Cinema Society & Grey Goose screening of "The Ledge" at Penthouse (PH-D) at Dream Downtown on June 21, 2011 in New York City.
A Gyűrűk ura tündehercegnője sokáig várt, amíg bele mert kezdeni egy új kapcsolatba.
 
Mint ismert, Liv 2008-ban, ötévi házasság után vált el Royston Langdontól, akitől most hatéves fia, Milo is született. Liv nem tagadta, hogy nagyon megviselte a válás, sokáig nem is mert új kapcsolatba kezdeni. Most azonban, hogy megtörte a jeget, a hírek szerint nem is kispályásan tér vissza a randiszínpadra: új fiúja, a fotós Theo Wenner mindössze 24 éves. Noha hivatalosan még nem erősítették meg kapcsolatukat, szemtanúk többször is látták őket New York utcáin, vagy éttermeiben együtt ebédelve. Bárhogy is alakul, sok szerencsét kívánunk Livnek!
2011.10.16. 17:16, Fawkes

Azonnal igent mondott a tolvajok fejedelmének

Forrás: Stop.hu
Cate Blanchett Cate Blanchette poses ahead of the performance of the Sydney Theatre Company's "Edward Gant's Amazing Feats of Loneliness" at the Wharf on June 22, 2011 in Sydney, Australia.

Szerencsésnek mondja magát az élet sok területén. Elvégre Cate Blanchett azt csinálja, amit szeret. A világhírű ausztrál színésznő nemrégiben Ascher Tamás rendezésében alakította a Ványa bácsi Jelenáját a saját és férje vezetésével működő Sydney Theatre Companyban és elvállalta kollégája, Russell Crowe kedvéért a Lady Marion szerepét a Robin Hoodban.

- A rendező Ridley Scott eredetileg Mel Gibsonnal akarta eljátszatni a tolvajok fejedelmét. Aztán egy napon felhívott Russell, hogy mégis övé a szerep, és szeretné, ha én lennék a partnere. A köztünk lévő régi barátság okán gondolkodás nélkül igent mondtam. Mindig a megérzéseimre hallgatok. Nagyjából tudom, kivel működöm jól a kamera előtt. Sokat segít ebben, hogy alapvetően színpadi színésznő vagyok, így filmen is a partner személye, kisugárzása inspirál legjobban- mondja Cate Blanchett, aki három gyermeke mellett össze tudja egyeztetni a színházi szereplését, a mozis karrierjét és a családi életét. Vajon hogyan csinálja?

- A kulcs mindegyikhez a férjem, aki a maga nyugodt természetével megbízható hátteret nyújt nekem. Andrew igazi társam, nélküle nem tudnék ide-oda repdesni, heteket vagy hónapokat távol tölteni.

Cate Blanchett arra a kérdésre, hogy mi az a szerep, amire semmiképpen nem mondana nemet, a következőket válaszolja:

- Inkább színházi példákkal tudnék élni, hiszen filmen a színész sokkal inkább egy nagy gépezet egyik csavarja, még ha főszerepet is játszik, míg a színházban estéről estére ő "viszi el a balhét". Nincs az a kiváló rendezés, isteni csapatmunka, ami megmentene minket attól, hogy vásárra vigyük a bőrünket. Nekem a Sirály Nyinája, A vágy villamosa Blanche-a, a Hedda Gabler címszerepe volt a legmeghatározóbb színpadi élményem. Őszintén szólva kevés filmes szerepbe szerettem bele elsőre. De azért örömmel gondolok vissza az Elizabeth-filmekre vagy a Bábelre, amely komoly lelki kihívást jelentett, csakúgy, mint a Bob Dylan alakját megidéző alakításom, a Nem vagyok itt-ben. Legalább annyira szerencse, mint vonzalom kérdése, hogy mennyire indítja be a fantáziámat egy szerep.

2011.10.15. 12:32, Fawkes

Három testőr a mozikban + Liv képek

Elnézést, hogy az utóbbi egy-két napban nem jelentkeztem, de két nagy Zh-m is volt a héten, s kénytelen voltam most arra fordítani az időmet, de a jóhír, hogy előre láthatólag a jövőhét már enyhébb lesz, ezért amikor csak tudok - és amikor épp van is mit - jövök a friss hírekkel, mint most is:

Először is, tegnap óta megy a magyar mozikban Orlando Bloom (Legolas) új filmje, a Három Testőr, melyben a színész Buckingham herceget formálja meg. Ezzel kapcsolatban itt van egy néhány napos cikk is:

"A három testőr visszatér – ezúttal 3D-ben. Holnaptól látható a mozikban a film, amely Orlando Bloom szerint nem veszi magát túl komolyan. Talán ezért robban fel benne egy hatalmas léghajó.

http://static.filmkatalogus.hu/Harom-testor--52193.jpg

Egy mindenkiért, mindenki egyért – a mottó most újra aktuális, mivel a nagy sikerű történetből remake készült. W. S. Anderson, a Kaptár-filmek rendezője jóvoltából most frissebb változatban kerül a régi mese a fiatal közönség elé. – Úgy éreztem, hogy minden generáció megérdemel egy saját verziót A három testőrből. Egy olyat, amely arra az adott korra vonatkozik – mondta a rendező az 1844-es regény új filmváltozatáról.

http://static.filmkatalogus.hu/Harom-testor--30784.jpg

Vagyis friss arcok, új vizuális effektek és korszerű dialógusok – és kész is a film.
Anderson színészei közt nagy neveket találhatunk: Logan Lermant nemrég ismerhettük meg Percy Jacksonként, most pedig D’Artagnant játssza. A három testőrt Matthew Macfayden (A katedrális sorozat Philip priorja), Ray Stevenson és Luke Evans alakítják, Milady de Wintert pedig Milla Jovovich.

http://static.filmkatalogus.hu/Harom-testor--30785.jpg

Richelieu szerepében Christoph Waltz látható a filmben, Orlando Bloom pedig Buckingham hercegét formálja meg. A három testőrnek és D’Artagnannak pedig egyszerű a dolga a filmben: mindössze Franciaországot kell megmenteniük két mániákustól.

http://static.filmkatalogus.hu/Harom-testor--52197.jpg

– A film nem veszi magát túl komolyan – mondta Orlando Bloom. – A popkultúrához van a legtöbb köze, vicces, az ember egy adag pattogatott kukoricával ül be egy ilyen filmre – mondta. Bloom karaktere önmaga karikatúrája, ezzel a film tökéletes jelképe."

Valamint megjelent három kép Liv Tylerről (Arwen), aki nem rég a Bebe Buell koncerten járt:

2011.10.14. 18:57, Fawkes
 

Alicia Vikander - A legbiztosabb magyar forrásod az Oscar-díjas színésznõrõl! Képek, cikkek, hírek, minden egy helyen!    *****    -----Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Design!----    *****    Nem lehet saját lovad? Nevelj virtuálisan ITT! Nevelj, versenyezz, licitálj szebbnél szebb lovakra!    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG -A LEGINFORMÁLTABB ÉS LEGTARTALMASABB MAGYAR HONLAP AZ ÉNEKESNÕRÕL - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! Azaz... Hol a sapkája??? Ó jaj! Most mi lesz? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Ha te is szereted az Arrow sikersorozat elbûvölõ házaspárját látogass el az ország egyetlen Olicity rajongói oldalára!    *****    Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony    *****    VIDEOJÁTÉK HONLAP! Retro játékoktól, a legújabbakig! Friss újdonság: Call of Duty: WWII és WoW: Battle for Azeroth!    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! De hova lett a sapkája??? Ó jaj! Elmarad a Mikulás-nap??? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Legfrissebb videojátékok, fõleg Warcraft és FPS játék hírek! Blog, Airsoft, Tech! Kattints ide!    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Hová bújnak a virágmanók, ha elered az õszi esõ? Nem találjátok ki? Nyuszi mama majd elárulja! Gyertek a Mesetárba!    *****    Nálam nincsenek AKCIÓK, minden elemzés BECSÜLET KASSZÁS, az oktatás pedig INGYENES! Keress oldalamon!    *****    Bavaria 42 2018ban is várunk szeretettel mindenkit egy felejthetetlen tengeri vitorlás túrára! Vitorlás tudás nem szükséges!! Bavaria 42    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - HA ELSÕKÉZBÕL SZERETNÉL INFORMÁLÓDNI, AKKOR ITT A HELYED - LEGFRISEBB HÍREK, KÉPEK, CIKKEK!    *****    Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints